Johan Versluis

Toen Johan Versluis begon met studeren had hij één ambitie: het avontuur opzoeken. Inmiddels is hij juridisch consulent.

Johan Versluis varen
Johan Versluis

Kunstacademie

Johan Versluis is in Rotterdam geboren en opgegroeid in Hendrik Ido Ambacht. Hier heeft hij ook zijn atheneum voltooid. Na de middelbare school leek het hem leuk om aan de kunstacademie te studeren. Na een kijkje op de academie concludeerde hij dat hij er de eerste jaren nog geen droog brood mee zou verdienen. Vervolgens ging Johan Versluis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam Rechten studeren.

Internationale functie

Na zijn studie Rechten aan de Erasmus Universiteit is Johan Versluis met een vriend voor een paar maanden op reis gegaan naar Australië. Na deze reis opperde zijn vader toch echt iets te gaan doen. Johan Versluis startte toen met zijn eerste baan: een internationale functie bij een trustkantoor in Rotterdam. Hij reisde vaak naar Londen of Parijs.

Tour d’Afrique

Johan Versluis houdt van reizen. Hij heeft inmiddels vele rondreizen gemaakt door onder andere Brazilië, Australië en Afrika. In Zuid-Afrika ontdekte hij de Tour d’Afrique. Een 12.000 kilometerlange fietstocht door Afrika heen. Dit wilde hij graag wel een keer doen. In 2014 kocht hij een fiets en heeft toen een jaar lang getraind om mee te kunnen doen in 2015. Nog steeds maakt Johan Versluis lange fietsritten in zowel Nederland als het buitenland.

Rotterdam

Johan Versluis is twee keer getrouwd geweest. Met zijn eerste vrouw heeft er drie kinderen: twee jongens en een meisje. Naast het ontdekken en bereizen van nieuwe landen, houdt hij ook erg van Nederland. Hij woont nog steeds in Rotterdam, maar heeft ook een tweede huis aan de Nederlandse kust waar hij helemaal tot rust komt. Ook pakt hij nog weleens de fiets en fietst door de Limburgse heuvels heen.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht