Jurriaan de Reijer

Jurriaan de Reijer is een Nederlandse ondernemer en werkzaam in de vastgoedsector. 

Jurriaan Michiel Marie de Reijer is geboren in Papendrecht op 15 december 1966 en groeide op in Drunen. Eerst ging hij naar de basisschool ‘De Wegwijzer’, daarna ook naar de middelbare school in Drunen. Na het behalen van zijn havodiploma heeft Jurriaan zijn vwo-diploma behaald aan de Rijksscholengemeenschap in Den Bosch. Daarna heeft Jurriaan bedrijfskunde gestudeerd aan de Nyenrode Business University in Breukelen. Hij studeert af in 1990.

Jurriaan is getrouwd en heeft twee kinderen, genaamd Sebastian en Amber. In 1999 woont Jurriaan tijdelijk in het Franse St Tropez.

Carrière

Na zijn studie heeft Jurriaan zijn eigen bedrijf opgezet, genaamd Nobiles. Samen met een studiegenootje bracht hij een boek uit dat betrekking heeft op solliciteren. Uiteindelijk werd Nobiles een bedrijf dat gidsen uit ging geven, waarin verschillende bedrijfsprofielen in waren opgenomen. Uiteindelijk ging Nobiles internationaal, doordat Jurriaan de Financial Times ging benaderen. De journalisten van deze krant werd om hulp gevraagd en moesten antwoord geven op de vraag wie de beste werkgever van Engeland was. Er werd een lijst opgesteld met 100 verschillende topwerkgevers. De bedrijven die in de top waren opgenomen gingen de drukkosten uiteindelijk zelf betalen, waardoor er veel winst gegeneerd kon worden door het bedrijf van Jurriaan de Reijer. Dit liep zo goed, dat Nobiles op een gegeven moment zelfs alumni gidsen uit kon geven met de bekende bedrijfsprofielen. In 1995 werd Nobiles doorverkocht aan de Telegraaf.

Na deze periode nam Jurriaan een periode van rust. Dit deed hij op 29-jarige leeftijd. De rust werd echter snel onderbroken, vanwege de koop van een pand aan de Amsterdamse Nassaukade. Uiteindelijk splitst Jurriaan het gebouw op in drie verschillende appartementen. Deze appartementen verkocht hij door. Dit bevalt zo goed, dat hij besluit hier op professioneel niveau mee verder te gaan. Na een paar jaar spitste Jurriaan zich toe op grotere gebouwen, zoals scholen en ziekenhuizen. Hij blijft de gebouwen opsplitsen en maakte ze leefbaar voor de Amsterdamse bevolking, waardoor ze weer makkelijk doorverkocht konden worden. In de loop van de tijd legt Jurriaan meer de nadruk op privé beleggingen in grote kantoorpanden en bedrijfsruimten.

Duurzame energie

Jurriaan houdt zich daarnaast vooral bezig met duurzame ontwikkelingen en investeringen. In 2012 heeft hij Revest N.V. opgericht, waarmee hij probeert zonne-energie in het buitenland te introduceren en bepaalde projecten op te zetten. Revest N.V. opereert dan ook vanuit de Nederlandse Antillen, waar het bedrijf wordt opgezet. Naast zonne-energie houdt Jurriaan zich bezig met (de introductie van) groene stroom en probeert vervuilende bedrijven hiervan te overtuigen.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht