Marco van Kalleveen

Voor Marco van Kalleveen is verandering niets vreemds. Sterker nog, hij heeft er zijn carrière van gemaakt. Als zeer ervaren bestuurder heeft Van Kalleveen een succesvolle staat van dienst opgebouwd in het aansturen van bedrijfstransformaties.

Over Marco van Kalleveen

Van Kalleveen is Chief Operating Officer en Lid van de Raad van Bestuur van LeasePlan Corporation, een wereldwijde specialist op het gebied van fleet management en mobiliteit met een jaarlijkse omzet van €10 miljard. LeasePlan heeft 7.400 medewerkers in 32 landen en bezit meer dan 1,6 miljoen voertuigen van uiteenlopende merken. Van Kalleveen werd in 2016 aangesteld na de overname van het bedrijf door een consortium van private investeerders. Als COO is Marco P&L verantwoordelijk voor de Europese business met 6.500 medewerkers en €8 miljard omzet.

Van Kalleveen werd op 25 februari 1969 geboren. Zijn interesses liggen naast zijn werk bij politiek, geschiedenis en sport. Hij liep verscheidene marathons. Hij woont met zijn vrouw en dochter in Amsterdam.

Loopbaan

In 1998 startte Van Kalleveen bij McKinsey & Company, een internationaal organisatieadviesbureau waar hij in 2004 partner werd. Tijdens zijn periode bij McKinsey specialiseerde Marco zich in grote strategische transformaties in diverse sectoren, van startups tot Fortune 500-bedrijven. Van Kalleveen verhuisde in 2009 naar Londen om daar aan de slag te gaan bij Bain Capital . Als Senior Vice President was hij verantwoordelijk voor de transformatie van een aantal bedrijven uit de portfolio.

Tussen 2014 en 2016 was Van Kalleveen Lid van de Raad van Bestuur en Managing Director Domestics en bij TNT Express. Deze internationale pakkettenvervoerder was met een omzet van € 6 miljard aan de Nederlandse beurs genoteerd (AEX) en actief in 61 landen. Van Kalleveens grootste verdienste bij TNT Express was de succesvolle transformatie van de divisie Domestic Businesses (jaarlijkse omzet € 3 miljard) goed voor 30,000 fte’s in Australië, Brazilië, Chili, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. In 2016 werd TNT Express overgenomen door FedEx en maakte Van Kalleveen de overstap naarzijn huidige functie bij LeasePlan Corporation.

Academische carrière

Marco van Kalleveen studeerde zowel in Nederland als in het buitenland. In Nederland haalde hij in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit zijn doctoraalexamen Bedrijfseconomie. Hierna vervolgde hij zijn studie in Amerika, waar hij zijn MBA aan Harvard Business School behaalde. Tijdens zijn studie liep Van Kalleveen stage bij Goldman Sachs in Londen.

Adviesraad RSM

Van Kalleveen zit sinds 2008 als Alumni in de adviesraad van de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dankzij zijn uitgebreide leiderschapservaring is Van Kalleveen een gevraagd spreker, met name rondom het thema inspirerend leiderschap.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht