HOME

Marco van Kalleveen heeft in zijn loopbaan voornamelijk ervaring opgedaan in het aansturen van bedrijfstransformaties.

Na drie jaar Chief Operating Officer en Lid van de Raad van Bestuur van LeasePlan Corporation te zijn geweest, is Van Kalleveen sinds 1 april 2019 aangesteld tot Chief Executive Officer van DKV Mobility Services.

Marco van Kalleveen

Marco van Kalleveen

Over Marco van Kalleveen

Per 1 april 2019 is Marco van Kalleveen benoemd tot Chief Executive Officer van DKV Mobility Services. Deze mobiliteitsservicegroep is wereldwijd actief en helpt meer dan 200.000 klanten hun bedrijfsvoertuigen efficiënter te beheren. In 2018 was DKV Mobility Services verantwoordelijk voor een omzet van €8,6 miljard.
Marco van Kalleveen was vanaf 2016 tot begin 2019 Chief Operating Officer en Lid van de Raad van Bestuur van LeasePlan Corporation, een specialist op het gebied van automotive. LeasePlan is wereldwijd actief en gevestigd in 32 landen. Met meer dan 7.400 medewerkers en 1,6 miljoen voertuigen in beheer, genereren ze een omzet van €10 miljard per jaar. In 2016 werd Van Kalleveen aangesteld als CCO en daarmee was hij verantwoordelijk voor de Europese markt, die 6.500 medewerkers omvat en samen zorgt voor een jaarlijkse omzet van €8 miljard.

Loopbaan

In 1998 begon Marco Van Kalleveen bij McKinsey & Company, een van oorsprong Amerikaans organisatieadviesbureau. Na zes jaar in dienst te zijn geweest, werd hij in 2004 partner van het organisatieadviesbureau. Van Kalleveen bouwde zijn strategische management-expertise op en hij specialiseerde zich in belangrijke transformaties binnen verschillende sectoren, van start-ups tot Fortune 500-bedrijven. Voor McKinsey heeft hij in Chicago, San Francisco en Amsterdam gewerkt.
Na tien jaar ervaring te hebben opgedaan bij McKinsey & Company verhuisde Van Kalleveen naar Londen. Tussen 2009 en 2013 was hij Senior Vice President bij Bain Capital in Londen. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de transformatie van een reeks portfoliobedrijven in heel Europa.
Na vier jaar in Londen te hebben gewoond, keerde Marco van Kalleveen terug naar Nederland en werd lid van de Raad van Bestuur en Managing Director Domestics bij TNT Express, een toenmalig beursgenoteerde (AEX) internationale pakketververvoerder. Bij TNT Express leidde hij de succesvolle transitie binnen de Domestic Business Division die 30.000 FTE bedroeg in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Brazilië, Australië en Chili. TNT Express werd uiteindelijk in 2016 overgenomen door FedEx, Van Kalleveen stapte toen op en ging bij LeasePlan aan de slag.

Academische carrière

Marco van Kalleveen studeerde zowel in Nederland als in het buitenland. Hij behaalde zijn doctoraalexamen Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Vervolgens maakt hij de keuze om buiten Nederland een vervolgstudie te kiezen en behaalde hij zijn MBA uiteindelijk aan de Harvard Business School in Amerika.

Adviesraad RSM

Van Kalleveen zit sinds 2008 als Alumni in de adviesraad van de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dankzij zijn uitgebreide leiderschapservaring is Van Kalleveen een gewilde spreker, met name rondom het thema inspirerend leiderschap.