Michiel van Trommel

Michiel van Trommel is orthopedisch chirurg en gespecialiseerd in het herstel van de meniscus.

Michiel van Trommel
Michiel van Trommel Kneeclinic

Hij is oprichter van de KneeClinic en is hier tevens werkzaam als orthopedisch chirurg, maar daarnaast werkt hij ook in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam. Michiel van Trommel maakt ook deel uit van de directie van tandartspraktijk Kennemerland.

Studie

Michiel van Trommel is geboren in het Groningse Hoogezand-Sappemeer en opgegroeid in Rotterdam. Hij heeft het gymnasium Haganum in Den Haag afgerond en is daarna geneeskunde en orthopedische chirurgie gaan studeren. Zijn studietijd heeft hij doorgebracht in Leiden, maar hij heeft ook verschillende fellowships gevolgd in Londen en New York. Tijdens zijn studententijd woonde hij in Leiden. Zijn doel tijdens zijn studie was om uiteindelijk een uitstekend orthopedische chirurg te worden.

Zakelijke successen

Michiel van Trommel had vanaf jongs af aan de ambitie om een goede chirurg te worden. Tijdens zijn studie deed hij wetenschappelijk onderzoek en had hij een baan bij de universiteit. Hij heeft in 1999 een onderscheiding gekregen voor het beste wetenschappelijk onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie. Op dit moment heeft Michiel van Trommel succes met het bedrijf KneeClinic. In 2009 richtte hij KneeClinic op met als doel (de steeds groter wordende groep) mensen met knieproblemen specialistischer en sneller te helpen.

Het succes van KneeClinic is mede te danken aan het team van specialisten dat jarenlange ervaring heeft met knieklachten. Bovendien werkt KneeClinic met korte wachttijden zodat patiënten snel geholpen kunnen worden. Het doel dat Michiel van Trommel met KneeClinic voor ogen heeft is ervoor zorgen dat mensen na een knieoperatie zo snel mogelijk vergeten dat ze in het verleden een probleem hebben gehad met hun knie.

Naast Kneeclinic heeft Michiel van Trommel ook een aantal tandartspraktijken onder de naam Tandartspraktijk Kennemerland. In totaal zijn er vijf vestigingen in de regio Haarlem met een groot aantal medewerkers. Michiel van Trommel geeft op dit moment leiding aan totaal tachtig werknemers. Naast orthopedisch chirurg is Michiel van Trommel dus ook succesvol ondernemer.

Privé

Michiel van Trommel is op dit moment woonachtig in Aerdenhout en is vader van vier kinderen. Hij is getrouwd met Esther van Ravenswaay Claasen. Michiel van Trommel sport graag, hij doet voornamelijk aan squash en is gek op hardlopen; hij heeft inmiddels tien keer de marathon gelopen.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht