Phillippe de Knijff

Phillippe de Knijff is geboren in Amsterdam en groeide op in Bergen. Hij komt uit een ondernemersgezin waarbij zijn beide ouders ondernemers waren. 

Phillippe de Knijff kantoor
Phillippe de Knijff Amsterdam

Het ondernemerschap is hem met de paplepel ingegoten en vanaf jongs af aan wilde hij later ook gaan ondernemen.

World Ticket Center

In de beginjaren van 2000 neemt Phillippe de Knijff samen met zijn huidige zakenpartner World Ticket Center over, een traditioneel reisbureau uit het centrum van Amsterdam met vijftien werknemers. Op dat moment werd internet toegankelijker en daarom besloten Phillippe de Knijff en zijn compagnon het internet op te gaan met World Ticket Center; WTC.nl was geboren. In de loop der jaren kwamen daar meer websites bij, zoals Vliegtickets.nl, Schipholtickets.nl, vakantiediscounter.nl en Vliegtickets.be, waarvan Otravo (Online Travel Organisation) de overkoepelende organisatie is.
Phillippe is de mede fundeer van Otravo, en Otravo is nu marktleider in de online vliegticketverkoop in de Benelux en Scandinavië. De reisorganisatie heeft kantoren in Nederland, Zweden en Curaçao waar samen meer dan 270 mensen werken. Dagelijks bezoeken 150.000 mensen de websites van Otravo, die samen zorgen voor een jaarlijkse omzet van een kleine 700 miljoen euro.

Prijzen

Het harde werken van Phillippe de Knijff voor Otravo wordt beloond. Hij is namelijk meerdere keren genomineerd voor de FD Gazellen Awards en Entrepeneur of the Year. De website WTC.nl is uitgeroepen tot de beste reiswebsite van Nederland, door het publiek en de vakpers. Zijn streven voor Otravo is om in de toekomst een top drie-speler van Europa te worden.

Nevenactiviteiten

Dagelijks houdt Phillippe de Knijff zich bezig met Otravo, maar daarnaast heeft hij nog voldoende tijd om zich in te zetten als bedrijfsadviseur en investeerder. Hij investeert in
(jonge) internetondernemers, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar de retailbranche, de medische sector en het vastgoed. Hij is trots op wat hij de afgelopen jaren heeft neergezet met Otravo en deelt graag zijn kennis met andere ondernemers. Hij adviseert verschillende bedrijven en denkt graag mee in het succesvol maken van een onderneming.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht