Thérèse van den Hurk

Thérèse van den Hurk is actief in het maatschappelijk domein waar ze meerdere toezichthoudende functies bekleedt en heeft bekleed. Ze is tevens eigenaar van een bedrijf dat zich richt op ouderenzorg in China.

Thérèse van den Hurk
Thérèse van den Hurk

Opleiding

Thérèse van den Hurk is breed opgeleid en in drie vakgebieden afgestudeerd; ze is begonnen met de opleiding Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is daarna afgestudeerd in Bedrijfskunde en Bedrijfseconomie, en in twee richtingen binnen Psychologie. Tijdens haar werkperiode heeft ze meerdere postdoctorale opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding NIMA Marketing. Wat Thérèse van den Hurk voornamelijk heeft geleerd tijdens haar studentenperiode is dat cijfers een soort afbeelding van de werkelijkheid zijn. Ook heeft ze geleerd dat doelgerichtheid niet altijd werkt, soms is het beter om iets via een omweg te bereiken.

Werkervaring

Door haar brede kennis is Thérèse van den Hurk werkzaam geweest in onder andere de maatschappelijke vastgoedmarkt, de zakelijke dienstverlening en de zorgbranche. Na jaren te hebben gewerkt in de sector voor zorgvastgoed heeft Therese een switch gemaakt naar de zakelijke dienstverlening. Na een aantal jaar is ze weer terug gekeerd naar de zorgsector waar ze verschillende functies heeft bekleed, onder anderen in de Raad van Bestuur, de Raad van Commissarissen en de Raad van Toezicht voor verschillende zorggerelateerde bedrijven.

Ondernemerschap

Thérèse van den Hurk heeft naast haar werkzaamheden bij de zorgbedrijven ook nog twee eigen ondernemingen, waarvan ze een net gestart is. Ze is onder anderen actief in China, waar ze een paar jaar geleden een bedrijf heeft opgericht dat zich bezig houdt met ouderenzorg. In China is vergrijzing een steeds groter wordend probleem, dus ze heeft hierin een goede keuze gemaakt. Tevens is Thérèse van den Hurk bezig met het opzetten van een bedrijf dat zich richt op bewindvoering in de zorg. Dit bedrijf zit nog in de opstartfase.

In de toekomst hoopt Thérèse van den Hurk nog een aantal jaren te kunnen werken in China en in toezichthoudende functies. Daarnaast is ze druk bezig om van haar bedrijf in de financiële dienstverlening een groot succes te maken.

Privé

De passie van Thérèse van den Hurk is het hele dagen bezig zijn met mensen, zolang ze zich in een groep mensen bevindt en kan praten, is ze gelukkig. Ze wil niet de hele dag geïsoleerd achter een computer zitten, dit vindt ze verschrikkelijk. Haar vrije tijd brengt ze graag door met haar partner, met wie ze een dochter heeft. Ook is ze veel bij vrienden te vinden. Haar hobby’s zijn lezen, het bezoeken van concerten, tentoonstellingen en musea, maar ook lekker koken en lekker eten. Ze is gek op dieren en heeft twee katten.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht