HOME

Willem Geert Lagemaat is eigenaar van Lighthouse IP, een organisatie die zich bezig houdt met het aanvragen en beschermen van intellectuele eigendomsrechten.

Willem Geert is geboren in 1972. Hij kwam ter wereld in het Noord-Brabantse Bergen op Zoom. Hij heeft Economische Bedrijfstechniek gestudeerd aan de Hogere Technische School.

WIllem Geert Lagemaat 1

Willem Geert Lagemaat

Carrière

Na zijn studie startte Willem Geert zijn carrière bij Univentio in 1996. Dit bedrijf is opgericht door zijn vader in 1953. Univentio publiceerde aanvankelijk maandelijks een overzicht van nieuwe octrooien, maar uiteindelijk werd het bedrijf een van de grootste producenten op het gebied van zoekbare octrooigegevens. Tijdens de periode dat Willem Geert hier werkte groeide het uit tot een wereldwijde organisatie met vestigingen in Japan en de Verenigde Staten. Willem Geert werkte als CEO bij Univentio tot december 2005, tevens het moment dat het bedrijf werd doorverkocht aan Reed Elsevier.
In januari 2006 zette Willem Geert zijn eigen bedrijf op. Dit kreeg de naam Lighthouse IP Group. Dit bedrijf is een wereldwijde aanbieder van intellectueel eigendom. Het bedrijf is onder andere gevestigd in Nederland, de Verenigde Staten en Hong Kong. Van januari 2006 tot november 2013 is Willem Geert CEO bij Lighthouse IP. In november 2013 neemt hij plaats in het bestuur van de Lighthouse IP Group, waar hij momenteel nog steeds voorzitter is.

Publicaties

Willem Geert heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, die hij publiceert voor Lighthouse IP. Zo heeft hij een blog All About IP, waarin hij schrijft over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het intellectueel eigendom.

PatentValuator

Willem Geert heeft de PatentValuator ontwikkeld, een product dat gebruikers de mogelijkheid geeft de waarde van een bepaald patent te schatten. Hier kunnen zowel enkele patenten als een combinatie ervan worden getest. Vanuit de gedachte dat de waarde van een onderneming van cruciaal belang is, is dit product ontwikkeld door Willem Geert. Het product dat is ontwikkeld door Geert is het eerste systeem dat het patent zowel kwalitatief als kwantitatief op waarde kan analyseren.

Top 10 schadevergoedingen op het gebied van intellectuele eigendom

Willem Geert heeft een top 10 gemaakt van schadevergoedingen die werden uitgekeerd omdat er een octrooirecht was geschonden. Het farmaceutische bedrijf Pfizer heeft een schadevergoeding van 2,100 miljoen Amerikaanse dollar toegekend gekregen. Daarmee staat Pfizer op nummer 1. Op de tweede plek staat Johnson & Johnson, het bedrijf dat eveneens actief is in de farmaceutische industrie. Daarna komt het innovatieve technologische bedrijf Advanced Micro Devices, waar 1,250 miljoen dollar werd toegekend. Litton Industries claimde een schadevergoeding van 1,200 miljoen dollar en Carnegie Mellon University een vergoeding van 1,170 miljoen. Apple staat op nummer zes en claimde een schadevergoeding van 1,049 miljoen dollar. Monsanto kreeg een schadevergoeding van 1,000 miljoen dollar, waarmee het op de zevende plek staat. Polaroid heeft een bedrag van 909 miljoen dollar toegekend gekregen. Op de negende plek staat Uniloc, met een toegekende schadevergoeding van 388 miljoen dollar. Ook Oracle staat in deze top 10, al is het op de laatste plek. Oracle wist een schadevergoeding van 306 Amerikaanse dollar te vorderen.