HOME

Albert Verlinde is een Nederlandse presentator en produceert theaterstukken. Hij is dagelijks te zien bij het programma RTL-Boulevard.

Albert Verlinde

Albert Verlinde

Albert Verlinde

Albertus Casparus Maria (Albert) Verlinde is geboren in ’s-Hertogenbosch in april 1961. Albert Verlinde is een Nederlandse presentator en theaterproducent. Nadat hij zijn havo had afgerond is Albert gaan studeren aan de Academie voor Kleinkunst. Hij is tijdens zijn studie bekroond met de creativiteitsprijs voor de musical ’t Misverstand. Deze musical schreef hij samen met Erna Sassen. In 1984 startte hij vervolgens de cabaretgroep Boemerang. Het waren vier avondvullende stukken die Albert Verlinde zelf had geschreven. Vanaf 1987 was hij te zien in verschillende musicals als Me and my girl, My Fair Lady, Barnum, Berlin to Broadway with Kurt Weil en Follies in Concert. Albert Verlinde maakte in 1989 de overstap naar de televisie. Hij begon achter de schermen bij de AVRO als redacteur en producent. In 1992 ging Albert Verlinde van de publieke zender over op de commerciële zender RTL 4. Daar ging hij het programma Showtime presenteren. De jaren daarna was hij werkzaam bij SBS 6 voor onder andere Show en zo, Showbizz en Hart van Nederland. In de jaren negentig deed Albert Verlinde naast televisiewerk ook werk als radiopresentator. Hij presenteerde het programma Noordzee Boulevard bij de commerciële radiozender Radio Noordzee Nationaal. Vanaf 2001 zit Albert Verlinde vast aan tafel bij het populaire RTL Boulevard bij RTL 4. In het programma gaat het om afwisselende items en reportages. De thema’s gaan over showbizz, crime, lifestyle en royalty.

V&V Entertainment

In 1999 debuteerde V&V Entertainment met de musicals Piaf, de musical. Het bedrijf produceerde onder andere: Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, Hello Dolly, Fame en Billie Holiday. Naast musicals houdt het bedrijf zich ook bezig met tv-concepten, het leveren van entertainmentnieuws en toneel. V&V Entertainment werd in 2007 de tweede theaterproducent van Nederland. In 2011 vertrok zakenpartner Roel Vente. De naam V&V Entertainment werd veranderd in Albert Verlinde Entertainment. Per 1 januari 2015 is Albert Verlinde Entertainment gefuseerd met Joop van den Ende Theaterproducties tot Stage Entertainment Nederland. Albert Verlinde is op 1 maart 2015 directeur geworden van Stage Entertainment Nederland. De eerste productie van het fusiebedrijf is de musical Sonneveld in DeLaMar.

Privé

Albert Verlinde is altijd open geweest over zijn homoseksualiteit. Op 29 juni 2001 trouwde hij met VVD politicus Onno Hoes. Op 1 november 2010 werd Onno Hoes burgemeester van Maastricht. Op 15 oktober 2014 kondigden Albert en Onno aan te gaan scheiden.