HOME

Dionne Stax is journalist en bekend als nieuwslezer van de NOS. Daarnaast presenteert ze nog een aantal programma’s voor onder andere de NTR en Omroep MAX.

Dionne Stax

Dionne Stax

Carrière

Toen Dionne Stax begon met studeren, had ze twee ambities: werken op een reclamebureau of journalist worden. Tijdens haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de universiteit van Tilburg kreeg ze een bijbaan bij een reclamebureau, daar kwam ze er vrij snel achter dat het werk niet bij haar paste. Toen besloot ze de journalistiek in te gaan. De NOS was een organisatie waar ze het liefste de ervaring op zou willen doen, dus daarom regelde ze een stage bij NOS Headlines, een website gericht op jongeren met nieuwsvideo’s en -artikelen. Ze deed hier de nodige ervaring op in het maken van journalistieke producties. Ook haar tweede stage, ze studeerde inmiddels aan Universiteit van Amsterdam, deed ze bij de NOS, op de binnenlandredactie. Hier kreeg ze uiteindelijk een contract aangeboden als binnenlandredacteur. Ze hield zich voornamelijk bezig met jeugdzorgonderwerpen en justitie. Toen er een vacature vrij kwam bij NOS op 3 solliciteerde ze en werd aangenomen. Ze was hier verslaggever en presentator.

Na anderhalf jaar stapte Dionne Stax over van NOS op 3 naar de reguliere NOS Journaals, ze presenteerde de ochtend- en dagbulletins. Inmiddels presenteert ze alweer een paar jaar de avondjournaals; voornamelijk het zes uur journaal, maar af en toe presenteert ook het acht uur journaal. Daarnaast is ze te zien tijdens de late journaals en Nieuwsuur. Als presentatrice van het NOS Journaal zoekt ze naar nieuws en samen met de eindredacteur bepaalt ze de onderwerpen en stelt ze een draaiboek op. Ook is ze verantwoordelijk voor het schrijven van haar eigen presenteerteksten.

Documentaires maken en presenteren

Toen Dionne Stax werd gevraagd om het journaal te presenteren, gaf ze meteen al aan dat ze niet vijf dagen per week in een journaalstudio wil zitten, maar ook andere dingen wil doen. Ze is namelijk van mening dat je als journalist niet alleen óver mensen moet praten, maar ook mét mensen. Ze wil zelf ervaren wat er écht gebeurt in de wereld. Ze krijgt energie van het ontmoeten en interviewen van interessante mensen. Daarom presenteert ze verschillende programma’s, onder meer ‘Heel Nederland Slaapt’, ‘Eerste Hulp bij Ongevallen’ en ‘Van Onschatbare Waarde’, maar ze presenteert ook veel themauitzendingen. Waar Dionne Stax het meest trots op is, is haar documentaire over Lady Diana; ‘Lady Di & Dionne’.

Privé

Op 22 april 1985 wordt Dionne Stax geboren in Nijmegen. Ze groeit op in Boxmeer. Als ze gaat studeren, gaat ze in Tilburg wonen. Na drie jaar verhuist ze naar Amsterdam, waar ze nog steeds woont. Buiten werk om sport ze graag, ze doet aan kickboksen en fitnessen. In het weekend spreekt ze graag met vriendinnen af. Ook gaat ze graag op reis. Elk jaar maakt ze een verre reis, ze is bijvoorbeeld naar de Balkan, New York, Vietnam, Suriname en Nepal geweest. Ook gaat ze elk jaar met haar zus op zussenvakantie.