HOME

Armin van Buuren is een bekende Nederlandse DJ  en producer. Hij is gespecialiseerd in de genres dance en trance.

Armin van Buuren

Armin van Buuren

Over Armin van Buuren

Inmiddels is hij bekend in binnen- en buitenland. Daarom is Armin van Buuren ook al vijf keer uitgeroepen als beste DJ van de wereld door het internationale muziekblad DJ Mag. Armin staat al sinds 2001 in de lijst. In april 2011 kreeg hij in Leiden, zijn thuisstad, de koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Henri Lenferink en werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Armin van Buuren kreeg deze onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan het wereldwijd op de kaart zetten van de Nederlandse dancemuziek en ook voor zijn bijdrage aan de muziekeconomie op internationaal niveau.

Carrière

Dat Armin van Buuren al op jonge leeftijd veel met muziek bezig was, was niet zo gek. Zijn vader was namelijk een groot muziekfanaat en luisterde altijd naar verschillende soorten muziek. Rond zijn veertiende begon Armin van Buuren ook steeds meer geïnteresseerd te raken in computers en technologie. Dit was ook de periode dat hij zelf ging proberen om muziek te maken. Hij stuurde zelfs een mixje naar zijn idool Ben Liebrand, die erg enthousiast was over wat Armin van Buuren had gemaakt.
Door de jaren heen bleef Armin van Buuren muziek maken. Ondertussen werkte hij ook als DJ in de discotheek. Zijn mixen werden echter steeds succesvoller en van wat mixen in zijn slaapkamer, begon hij muziek te maken in een echte studio. Dit was ook waar hij zijn eerste hit “Communication” maakte. Sindsdien is het balletje gaan rollen voor Armin van Buuren en eigenlijk is dat nooit meer gestopt, gezien hij momenteel één van de meest succesvolle DJ’s ter wereld is.

Psuedoniemen

Soms treedt Armin van Buuren niet onder zijn eigen naam op, maar onder een pseudoniem, waaronder Alibi, Lilmotion, Monsieur Basculant, Armania, Major League, Electrix, Red & White, Wodka Masters, Shane, Technology, Triple A (samen met Ana Criado en Alex M.O.R.P.H.) en Dj’s United (samen met Paul van Dyk en Paul Oakenfold).

Persoonlijk

Armin van Buuren, voluit Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren, werd geboren op 25 december 1976. Hij groeide op in het dorpje Koudekerk aan den Rijn en ging naar het gymnasium in Leiden. Na de middelbare school ging hij rechten studeren aan de Universiteit Leiden, welke hij uiteindelijk naast zijn baan als DJ ook wist af te ronden. Inmiddels werkt hij natuurlijk full time als DJ. Daarnaast is hij ook vader van een dochter en een zoon.