HOME

Edwin Presser is een echte ondernemer met oog voor ondernemerskansen. Hij heeft verschillende succesvolle projecten op zijn naam staan in binnen- en buitenland. Zo heeft hij zaken gedaan in Monaco en momenteel houdt hij zich bezig met een groot vastgoedproject van 4000 woningen in Georgië. Daarnaast is hij voetbalmakelaar, heeft hij een café in Soest en is hij actief op de beurs.

Edwin Presser Monaco

Edwin Presser

Op- en verkopen van bedrijven

Als Edwin Presser kansen ziet, dan gaat hij ervoor. “Ik koop bijvoorbeeld regelmatig failliete bedrijven op. Zo reorganiseer ik het bedrijf en verkoop het weer op het moment dat het bedrijf winstgevend is. Ik doe dat alleen; ik zet zelf een nieuwe bedrijfsstrategie op, maak het financiële plaatje compleet en de marketingactiviteiten bedenk ik zelf. Voor de uitvoering van alle activiteiten huur ik mensen in.” Een voorbeeld van een succesvol project van Edwin Presser is een pompstation met een bijbehorend autoverhuurbedrijf in Soest. “Het bedrijf was failliet, maar ik heb er binnen vier jaar een lopend bedrijf van gemaakt en het vervolgens verkocht. En dat terwijl ik geen kennis had van benzine en auto’s verhuren. Ik ben er dan ook van overtuigd dat branchekennis niet nodig is. Alles is immers te leren. En als je iets niet weet, dan kun je altijd nog mensen inhuren.”

Voetbalmakelaar

Naast de grote projecten waarin Edwin Presser bedrijven opkoopt, opknapt en weer verkoopt, verricht hij zijdelings verschillende andere activiteiten. Edwin Presser is bijvoorbeeld al zijn hele leven actief in de voetbalwereld. Hij begon eerst zelf met voetballen, maar toen bleek dat hij een zwakke knie had, is hij zich gaan richten op het geven van voetbaltraining. “Tijdens het trainerschap ben ik met veel voetballers in contact gekomen. Door mijn juridische kennis ben ik voetballers gaan begeleiden bij het tekenen van nieuwe contracten. Zo ben ik stapsgewijs voetbalmakelaar geworden.”

Monaco

Ook kreeg Edwin Presser de kans om voor werk in Monaco te gaan wonen om daar zaken te doen. “Voor een financieel project ben ik naar Monaco verhuisd. Een mooie kans, want in Monaco schijnt negen maanden per jaar de zon. Wat wil je nog meer? Bovendien is het klimaat ook beter voor mijn gezondheid. In Monaco is de lucht is schoner, wat beter is voor mijn slechte longen. We woonden in de haven en hadden een mooi plekje.” Na een aantal jaar is Edwin Presser weer terugverhuisd naar Nederland. Wel hoopt hij op termijn weer te emigreren naar een plek waar de zon meer schijnt en de lucht schoner is dan in Nederland.

Vastgoedproject in Georgië

Dat land zou misschien wel Georgië kunnen zijn. De vrouw van Edwin Presser komt namelijk oorspronkelijk uit Georgië. Samen met zijn vrouw is hij bezig met het opzetten van een vastgoedproject. Zij kent veel mensen in Georgië en er is veel land te koop. “We willen 4000 woningen bouwen, verspreid over meerdere gebieden.” Dit doen Edwin Presser en zijn vrouw samen met een Nederlands bedrijf. Edwin en zijn vrouw zorgen voor de aankoop van het land, voor het vastgoedbedrijf in Georgië en het helpen met de verkoop van de woningen. Het Nederlandse bedrijf is verantwoordelijk voor de projectontwikkeling en de bouw. “Het ondernemen in Georgië gaat tot nu toe erg goed. Dat had ik nooit verwacht. Wat ook scheelt is dat een vergunningstraject in Nederland wel twee jaar kan duren en hier duurt het twee weken tot twee maanden. Dat is een stuk fijner werken. Ook de mensen, de cultuur en het land bevallen me goed.”

Verhuizen naar Georgië

Omdat Georgië zo goed bevalt, sluit Edwin Presser het zeker niet uit om meerdere ondernemingen op te richten in Georgië. “Georgië is het Nederland van veertig jaar geleden. Het is er makkelijker om een bedrijf op te zetten. De mensen werken er nog hard, je hebt lagere loonkosten en geen vaste contracten. We denken eraan om een resort op te zetten voor toeristen. Want, ook Georgië is een land waar veel toeristen komen. Daar zien we kansen.” Door het vastgoedproject zijn Edwin Presser en zijn vrouw veel in Georgië te vinden.

Gezondheidsproblemen

Edwin Presser werkt gemiddeld vijftien uur per dag. In de toekomst wil hij minder gaan werken, want hij kampt met gezondheidsproblemen; hij heeft astma, COPD fase 4 en hij heeft een auto-immuunziekte. “Ik wil nog twee jaar knallen en keihard werken en daarna mijn werk iets afbouwen. Ik moet namelijk ook om mijn gezondheid denken. Over twee jaar wonen we hopelijk in Georgië en kunnen we ons richten op de projecten daar en zullen we ons minder bezig houden met nevenactiviteiten, zoals de voetbalmakelaardij.”