HOME

Fred van Leer is een bekende Nederlandse mode-expert. Hij is onder andere bekend van het programma Holland’s Next Topmodel.

Fred van Leer

Fred van Leer

Over Fred van Leer

Fred van Leer is geboren op 18 september 1976. Hij startte met zijn carrière als stylist in 2001, op 25-jarige leeftijd. Momenteel is Fred de stylist van diverse artiesten en presentatoren. In 2009 werd Van Leer gevraagd om bij verschillende televisieprogramma’s aanwezig te zijn. Dit doet Fred met succes en veel plezier.

Holland’s Next Topmodel

Sinds 2011 is Fred van Leer regelmatig te zien bij Holland’s Next Topmodel, als coach en mode-expert. Holland’s Next Topmodel is een jaarlijks terugkerend programma, waarbij Nederland op zoek gaat naar een nieuw topmodel van eigen bodem. Het is een afvalrace, waarbij wekelijks een model naar huis wordt gestuurd. Het model moet zowel goed kunnen poseren, goed kunnen lopen op de catwalk en alle overige eigenschappen bezitten die een goed model dient te hebben. De winnares van het programma wint een modellencontract, een auto en verschillende andere prijzen. Fred van Leer coacht de modellen naar de finale en heeft daarbij een harde maar succesvolle aanpak.

Dames in de Dop

Daarnaast is Fred van Leer te zien in het programma Dames in de Dop. Bij Dames in de Dop worden verschillende losgeslagen meisjes veranderd in nette vrouwen. Ook dit is een afvalrace, wekelijks valt er een deelnemer af. De winnaar van Dames in de Dop wint een geldbedrag, een nieuwe baan en een auto. Fred van Leer is kledingstylist van het programma.

Shopping Queens

Sinds 2012 is Fred van Leer tevens te zien in het programma Shopping Queens. Dit programma wordt dagelijks uitgezonden op RTL 5. Dit programma draait om de perfecte outfit voor een speciale gelegenheid. Er worden vijf bekende Nederlandse vrouwen uitgenodigd om de perfecte outfit bij elkaar te vinden. De vrouwen krijgen een opdracht en er gaat per aflevering een vrouw op zoek naar de perfecte outfit. In de tussentijd gaan de andere vrouwen op zoek naar de kleding in de kledingkast van de winkelende vrouw. Na het shoppen wordt de outfit geshowd en wordt de outfit door de andere vrouwen en Fred van Leer beoordeeld. Ook geeft Fred van Leer zijn deskundige mening over de outfit. Aan het einde van de week worden de punten bij elkaar opgeteld, de vrouw die de meeste punten heeft krijgt de titel ‘Shopping Queen van de week’ en wint een modecheque van €1.000,-.

Overige werkzaamheden

Naast de verschillende tv-programma’s waar Fred van Leer te zien is, geeft hij diverse presentaties. Fred van Leer wordt gevraagd om dergelijke presentaties te geven. Ook geeft Van Leer persoonlijk advies op verschillende evenementen en is Fred personal shopper van diverse personen.