HOME

Bregje Lampe is freelance journalist en tekstschrijver op modegebied. Momenteel schrijft Bregje voor de Volkskrant, waar ze een vaste column schrijft over de laatste modetrends.

Bregje Lampe

Bregje Lampe

Studie

Bregje Lampe is geboren in 1980 te Ravenstein. Bregje begon met de studie Fashion and Marketing gestudeerd aan de Amsterdam Fashion Institute, die zij heeft afgerond in 2003. Daarna heeft ze gestudeerd aan de London University of Arts, waar ze een master Fashion Journalism heeft afgerond. De master heeft ze cum laude afgerond.

Carierre

Na haar studie in Londen, verhuisde Bregje weer naar Nederland. Bregje begon met verschillende projecten als stylist. Haar ambitie was er echter op gericht om in de journalistiek werkzaam te zijn. In 2005 startte zij bij Het Parool, waar zij stage liep. Naast haar stage was Bregje Lampe druk met het schrijven van artikelen voor verschillende bladen. Met succes, in 2006 werd zij genomineerd voor Het Gouden Pennetje. Binnen korte tijd kreeg Bregje Lampe een eigen bijlage bij het Parool. In de bijlage PS Stijl spitste Bregje zich toe op de modewereld en schreef zij over de nieuwste trends, wat zij nog steeds doet. Bregje Lampe reist twee keer in het jaar af naar Parijs om de Fashion Week bij te wonen. Hiervan doet zij verslag voor het Parool. Tevens schrijft zij een modetijdschrift voor de krant, die twee keer per jaar wordt uitgegeven.

De Volkskrant

In 2012 maakte Bregje Lampe de overstap naar de Volkskrant, waar zij tevens verslaggever werd. In hetzelfde jaar publiceerde Bregje een boekje, genaamd ‘Kijken, kijken, kopen’. Hierin staan meer dan tachtig artikelen over verschillende winkels in Amsterdam. Het zijn lievelingswinkels van Bregje, waar modeliefhebbers terecht kunnen voor jurken, schoenen, tassen, kleding en alles wat zij nodig hebben voor hun outfit. Het boek bevat illustraties van Monique Wijbrands.

Momenteel verzorgt Bregje lezingen aan het Amsterdam Fashion Institute, schrijft zij verschillende artikelen voor de Volkskrant en houdt zij haar eigen blog bij.