HOME

Gabriel Spera is managing partner bij LexQuire Tax & Law. Als advocaat bij deze fullservice juridische dienstverlener heeft hij al veel geslaagde projecten achter zijn naam staan. We spraken Gabriel over zijn werkzaamheden, doelen en de begeleiding van recente transacties.

Gabriel Spera

Gabriel Spera

Opleidingen en specialisaties

Gabriel (Heerlen, 29 juli 1964) heeft zich vanaf het begin aangetrokken gevoeld tot de advocatuur. Het startschot van zijn carrière was de studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit. Hierna studeerde hij Fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg. In 1995 is Gabriel beëdigd als advocaat. Het bleef echter niet bij deze opleidingen. Er volgden nog vier specialisatieopleidingen die aan zijn CV konden worden toegevoegd, namelijk: Fusies en Overnames, Financiering en Zekerheden, Vennootschaps- en Ondernemingsrecht en Insolventierecht voor Curatoren. Hedendaags werkt Gabriel bij LexQuire, waar het spreken van meerdere talen goed van pas komt. Dit internationale bedrijf heeft kantoren in Nederland en Duitsland.

Vakgebieden

Gabriel is gespecialiseerd in diverse vakgebieden. Naast de vier specialisatieopleidingen die hij heeft gevolgd, houdt hij zich bezig met bankrecht, effectenrecht en herstructurering en reorganisatie. Daarnaast heeft hij in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten meerdere rechtsgebieden geregistreerd. Het gaat om de volgende rechtsgebieden:

  • Ondernemingsrecht
  • Beroepsaansprakelijkheid
  • Bestuurdersaansprakelijkheid
  • Fusies en overnames
  • Vennootschappen
  • Verenigingen en stichtingen

LexQuire Tax & Law

LexQuire Tax & Law is een juridische dienstverlener. Bij LexQuire werken advocaten, Rechtsanwälte, notarissen en belastingadviseurs die zich de hele dag bezighouden met adviseren en procederen. Samen met een groot internationaal netwerk van andere professionals bedienen ze het middel tot grote ondernemingen die voornamelijk gevestigd zijn in het Nederlands-Duitse grensgebied.

Groot worden door klein te blijven

Gabriel Spera is trots op het werk dat hij doet bij LexQuire. Hij vindt het mooi dat hij eraan heeft mogen bijdragen dat het kantoor is gegroeid. Groeien en plezier hebben in je werk zijn belangrijke factoren voor Gabriel. Zijn eigen woorden zijn dat hij ‘groot is geworden door klein te blijven’.

Mooie projecten

Een aantal mooie voorbeelden van recente projecten kunnen niet achterwege blijven, waaronder de management buy out van een cateraar en voedingsconcern uit Limburg. Hierbij werd het management dat de aandelen had gekocht bijgestaan door Gabriel, in samenwerking met de heer van der Meer die ook werkzaam is bij LexQuire. Een andere transactie die Gabriel begeleidde was de ontvlechting van een Duits-Nederlands vastgoedfonds, ditmaal in samenwerking met de heer Geraats. Een derde referentie is het bijstaan van een koper bij de overname van een meubelfabrikant. Deze Nederlandse fabrikant werd overgenomen door een Duits private equityfonds.

Privéleven

Naast zijn werk als advocaat heeft Gabriel Spera een rijk privéleven. Een grote passie van hem is sport. Gabriel fietst graag in zijn vrije tijd. Ook zorgt hij voor zijn twee kinderen. Wat hij hiernaast belangrijk vindt, is het financieel ondersteunen van meerdere goede doelen. Als we Gabriel vragen naar de toekomst, dan is hij erg duidelijk; wat hij nog wil bereiken, is verdere versterking en groei.