Gerard Cok

Gerard Cok is een bekende Nederlandse zakenman afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen.

Gerad Cok
Gerad Cok

Over Gerard Cok

Gerard Cok is op 7 oktober 1948 geboren in Kruiningen. Gerard Cok heeft HBS gedaan en volgde daarna verschillende bankcursussen en een zelfstudie. Cok spreekt zowel de Nederlandse, Duitse, Engelse als Franse taal.

Carrière van Gerard Cok

Gerard Cok is na zijn studie als bankier gestart bij de Slavenburg's Bank. Van begin jaren zeventig tot medio jaren tachtig was hij hier werkzaam. In zeer korte tijd heeft Gerard de Slavenburg's bank getransformeerd tot een toonaangevend kantoor, als een van de jongste directeuren ooit. Ondertussen was hij ook als ondernemer gestart met de verkoop van erotische producten. Door het geloof in zijn eigen plannen en zijn ondernemersgeest maakte hij er toch een groot succes van. Uiteindelijk heeft hij deze onderneming verkocht aan de Duitse beursgenoteerde erotiekketen Beate Uhse AG.

Vastgoed

Naast zijn ondernemerschap legde Gerard Cok ook al snel de basis voor zijn vastgoedinvesteringen. Al tijdens zijn studie startte Gerard met de in- en verkoop van kleine panden. Gerard is een rasechte ondernemer en vanaf het moment dat de mogelijkheden zich voordeden, heeft hij geïnvesteerd in vastgoed. In beginsel investeerde Gerard in kleine huisjes, zoals vakantiehuizen in Cadzand. Later investeerde Gerard tevens in winkelpanden en kantoren, evenals twee hotels in Terneuzen.
Naast de investeringen in het vastgoed, heeft Cok in vele diverse ondernemingen deelgenomen. De verschillende ondernemingen waar Cok in deelnam lopen erg uiteen. Zo heeft hij financieel deelgenomen aan een groothandel in vis, een platenzaak en een organisatie die landbouwmachines produceerde en weer verkocht. Een grote financiële deelneming betrof de erotiek.

Beate Uhse AG en Accentis NV

Momenteel adviseert Cok waar dit nodig is. Officieel is hij lid van de Raad van Bestuur van Accentis NV en de Raad van Commissarissen van Beaute Uhse AG. Cok wordt regelmatig opgeroepen voor deskundig advies binnen deze organisaties.

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht