HOME

Jacob Broers is mede-eigenaar van The ITPS Group. Binnen het trustkantoor is hij accountmanager, hiervoor reist hij de wereld over en onderhoudt hij contacten met vermogende particulieren, directeuren en ondernemers van verschillende bedrijven.

Jacob Broers

Jacob Broers

Loopbaan

Jacob Broers begint zijn carrière als pelotonscommandant in militaire dienst. Hij diende bij de cavalerie en was gelegen in Seedorf. Wanneer zijn dienstplicht erop zit, gaat hij Fiscaal Recht studeren aan de Katholieke Universiteit van Brabant. Voor zijn dienstplicht had hij een studie Civiel Recht reeds afgerond aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Jacob Broers is nog niet uitgestudeerd, want een paar jaar later haalt hij zijn MBA aan het Henley Management College in Henley-on-Thames in Engeland. Ook volgt Jacob Broers nog een opleiding tot belastingadviseur bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Jacob Broers had de ambitie om bij een bank te gaan werken, maar toen hij tijdens een assessment ontdekte wat de werkwijze van de bank was, bleek het niks voor hem te zijn. Hij ging aan de slag bij Advocatenkantoor Loyens & Volkmaars (thans: Loyens & Loeff). In 1990 maakte hij kennis met een trustkantoor in Amsterdam en kon daar aan het werk. Hij werkte van 1990 tot 1997 bij verschillende trustkantoren in Amsterdam tot hij met John Willekes MacDonald een eigen belastingadvieskantoor oprichtte: Broers & MacDonald Belastingadviseurs. Zijn ervaring in de trustwereld kon hij niet links laten liggen en daarom besloten ze in 1998 het trustkantoor ITPS op te richten.

ITPS

ITPS staat voor International Tax Planning and Structure Services en houdt zich bezig met het fiscaal structuren van internationale investeringen. Samen met een collega neemt Jacob Broers het accountmanagement op zich. Het meest interessante aan deze functie vindt hij het klantcontact. Het geeft hem energie om op professioneel niveau te communiceren met verschillende directeuren, maar ook advocaten, notarissen en accountants. Ook het reizen spreekt hem aan. Voor contact met klanten reist hij de hele wereld over.

Privé

Jacob Broers is geboren op 21 november 1962 in Nieuwer-Amstel. Nu woont hij samen met zijn vrouw in het groene hart. Ze hebben drie kinderen, twee zoons en een dochter. In zijn vrije tijd wandelt Jacob Broers graag met de hond. Tijdens het wandelen begon hij met het fotograferen van de natuur met zijn iPhone. Fotografie werd zijn hobby en inmiddels is er website en een Instagram-account waarop zijn foto’s te bewonderen zijn. Ook maakt hij graag muziek; hij speelt piano en samen met een keyboardspeler zijn ze bezig met hun eerste cd.