HOME

John Willekes MacDonald is mede-eigenaar van The ITPS Group, een trustkantoor met vestigingen in tien landen. Binnen ITPS is hij verantwoordelijk voor de compliance en acquisitie.

John Willekes Macdonald

John Willekes MacDonald

Carrière

John Willekes MacDonald begint zijn carrière in militaire dienst; hij had namelijk dienstplicht. Na zestien maanden zwaait hij af als reserve officier en kan hij gaan studeren. Hij kiest in eerste instantie voor een studie Bedrijfskunde, maar wordt uitgeloot. Zijn tweede keuze is Rechten en dus gaat hij Fiscaal Recht studeren aan de universiteit van Leiden. Nadat hij is afgestudeerd, gaat hij werken als belastingadviseur bij Advocatenkantoor Houthoff Buruma, voorheen Buruma Maris Scheer & van Solkema. Na drie jaar neemt hij afscheid en gaat hij aan de slag bij een ander belastingadvieskantoor waar hij al snel een maatschapstoezegging krijgt. Hij had echter altijd al de ambitie om voor zichzelf te beginnen, dus start hij in 1997 samen met compagnon Jacob Broers het adviesbureau Broers & MacDonald Belastingsadviseurs. Een jaar later beginnen ze, naast de nationale belastingadviespraktijk, samen ITPS (Netherlands) B.V., een trustkantoor.

ITPS

In twintig jaar bouwt John Willekes MacDonald samen met Jacob Broers het trustkantoor uit tot een internationale organisatie met trustkantoren in totaal tien landen. Hiermee is Broers & MacDonald Belastingsadviseurs voor John MacDonald op een lager pitje komen te staan; hij houdt zich alleen nog bezig met The ITPS Group. De functie van John Willekes MacDonald bestaat voor de helft uit compliance (het voldoen aan wet- en regelgeving) en voor de helft uit acquisitie. Voor een goede acquisitie is compliance nodig, zodat een cliënt op de juiste manier gescreend kan worden. Van acquireren krijgt John Willekes MacDonald energie, hij vindt het leuk om te reizen en internationale (potentiele) cliënten te bezoeken.

Privé

John Willekes MacDonald (11 september 1966) is geboren en getogen in Den Haag. Hij is gescheiden en heeft twee zoons woonachtig in de hofstad. Hij woont samen met zijn vriendin die net als hij fiscaal jurist is. Wanneer hij niet aan het werk is, is hij vaak in de sportschool te vinden, John Willekes MacDonald doet namelijk aan krachttraining. Ook in zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met het ondernemerschap.