HOME

Joost Niederer (24 september 1977) is geboren en getogen in Goes. Hij groeide op in een gezin van vier, hij heeft een oudere zus.

Van zijn ouders heeft hij doorzettingsvermogen en ondernemerschap meegekregen. In 1996 ging Joost Niederer op zichzelf wonen in Tilburg en begon hij aan zijn studententijd.

Joost Niederer

Joost Niederer

Studies

Toen hij begon met studeren, wilde Joost Niederer accountant worden. Daarom startte hij in 1996 met een master bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. In 2003 begon hij met een twee jarige opleiding controlling aan TIAS Business School. In 2009 besloot hij nog niet uitgestudeerd te zijn en volgde de master ondernemings- en belastingrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Om zijn kennis te verbreden koos hij in 2015 nog eens voor een master Europees en constitutioneel Recht aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Het belangrijkste wat hij geleerd heeft van alle studies is om een richting te kiezen die je echt interesseert en leuk vindt.

Carrière

In zijn gehele carrière heeft Joost Niederer diverse functie gehad in diverse bedrijven, maar die functies hadden altijd een relatie tot business controlling. Hij is achtereenvolgens (business) controller geweest bij Pro Rail, GTI, NedTrain, DPD Nederland, Van Geel Legrand, VGZ en Grontmij. Ook heeft hij verschillende ondernemingen opgericht, vaak ook in de financiële sector. In 2014 heeft hij een projectbeheersingsrapportage geschreven voor de Europese Commissie in Brussel. De Europese Commissie heeft dit aangeduid als een ‘Example of good practice’.

Ondernemerschap

In 2006 richtte Joost Niederer zijn eerste bedrijf op: Interim Control. Hiermee voert hij bij verschillende bedrijven diverse interim projecten uit op het gebied van controlling en financieel management. Ook heeft in 2011 een bedrijf Legal Control opgericht waarmee rechtsbijstand wordt gegeven op het gebied van vooral het belastingrecht.

Vrije tijd

In zijn vrije tijd belegt Joost Niederer actief en professioneel. Hij hoopt nog tien tot vijftien jaar te werken en daarna te genieten van de inkomsten uit zijn beleggingen. Hij reist graag met zijn echtgenoot, zowel binnen als buiten Europa. Ook schrijft hij veel artikelen en columns over controlling, projectbeheersing en juridische onderwerpen, maar dat staat momenteel op een laag pitje wegens de drukte van de interim-projecten.