HOME

Dirk van Lith is eigenaar en bedenker van de International HCG Weight Loss Clinic. Daarnaast is hij auteur van het boek ‘The Original European HCG Cure in 3 Easy Steps’.

Dirk van Lith

Dirk van Lith

HCG Weight Loss Clinic

De ‘International HCG Weight Loss Clinic’, of de Health Coaching Group, is gevestigd in Amsterdam en verricht tevens werkzaamheden in Malta. Dirk van Lith heeft zich gespecialiseerd in het gezonde leven door onder andere een onderzoek te doen naar de effectiviteit van het gebruik van de Human Chorionic Gonadotrophin en het gebruik daarvan in het geval van de aanwezigheid van obesitas, Syndrome X, hypothyreoïdie en de menopauze. Van Lith werkt al meer dan 26 jaar voor de Health Coaching Group. Daarvoor werkte Van Lith bij de Shell Oil Company als Senior Medical Officer. Daar was hij werkzaam van 1970 tot 1974 in Nigeria, Oman, Curaçao en Rotterdam. Van 1967 tot 1970 werkte Van Lith bij het Ministerie van Buitenlandse zaken als Doctor in Tropical Medicine. Daar hielp van Lith mee aan de ontwikkelingshulp in Zambia.

HCG kuur

De heer van Lith heeft bij de Health Coaching Group een afvalkuur ontwikkeld, de zogenaamde HCG kuur. Dirk heeft al veel jaar ervaring in het helpen van mensen bij afvallen door middel van de HCG kuur. Inmiddels heeft Van Lith meerdere boeken geschreven over de kuur. De Nederlandse versie is betiteld als ‘-9 kg per maand’. Dit boek is voornamelijk gericht op het afvallen met de HCG kuur. Echter wordt succes coaching ook in het boek besproken. Succes coaching beoogt de controle uit te oefenen van mensen over hun gewicht en eetgewoonten en hiermee een gezond leven creëren. In het boek staat een gezonde levensstijl centraal.
De HCG kuur bestaat uit twee verschillende onderdelen. Ten eerste dient de persoon die de HCG kuur doet een vetvrij dieet te volgen, waarbij er tevens een laag koolhydraatgehalte dient te worden aangehouden. Ten tweede dient het HCG protocol te worden gevolgd. Het protocol bestaat uit een combinatie van beweging, ontspanning en verschillende oefeningen en blijkt succesvol te zijn voor vrouwen en voor mannen.