HOME

Julio Rosier is ondernemer. Hij is eigenaar van de website waterontharder.com, waar hij de Amfa4000 verkoopt. De Amfa4000 is een antikalksysteem die helpt de kalk uit het water te zuiveren.

Julio Rosier

Julio Rosier

Brug tussen het bedrijfsleven en de IT

Julio Rosier studeerde Bedrijfskundige Informatica. Julio: “Ik koos voor deze studie omdat het de brug is tussen het bedrijfsleven en de informatica. Ik wilde geen IT’er worden, maar leren hoe je IT kunt inzetten zodat het bedrijf zo efficiënt mogelijk kan werken.” De vader van Julio Rosier heeft de Amfa, de voorloper van de Amfa4000 ontwikkeld; een apparaat die om de waterleiding wordt geplaatst, zodat er geen kalkaanslag kan ontstaan. Het systeem bevat magnetische velden die ervoor zorgen dat calcium en magnesium in het water niet kristalliseren. De Amfa haalt deze mineralen niet uit het water, maar onderdrukt de negatieve effecten waardoor deze niet meer neerslaan.

Vader als inspiratiebron

Vanaf jongs af aan was Julio Rosier betrokken bij het bedrijf van zijn vader. Hij bracht samen met zijn broertje folders voor de Amfa rond om het systeem te promoten. “Mijn vader was mijn inspiratiebron. Heeft me gestimuleerd om zelfstandig te zijn en dingen te ondernemen. Hij was creatief en technisch, maakte nieuwe dingen, maar maakte projecten soms niet af. Dus er zijn ook dingen waarvan ik wist dat ik dat anders ging aanpakken.” Het bedrijf bestaat al sinds 1986. Julio Rosier hielp eerst mee in het bedrijf, als kind, maar ook als student. Later bouwde hij een website om de Amfa online aandacht te geven. In 2008 werd Julio Rosier daadwerkelijk eigenaar en startte hij ook met het verbeteren van de Amfa, wat resulteerde in de Amfa4000.

Goede doelen

Julio Rosier sponsort met de Amfa4000 ook verschillende goede doelen, een daarvan is KiKa (Kinderen Kankervrij). “In samenwerking met een veteraan die marathons loopt hebben we een actie opgezet. Deze veteraan wilde door middel van het lopen van marathons geld ophalen voor KiKa. Wij hebben toen gezegd dat we bij elke verkochte Amfa4000 twintig euro aan het fonds geven. In totaal haalden we 22.000 euro op.” Ook is Julio Rosier trots op het waterputproject dat hij heeft gerealiseerd samen met een televisieproducent. “Ik had contact met een televisieproducent die oorspronkelijk uit Afghanistan komt. Zijn familie woont daar nog. Omdat ik dagelijks bezig ben met water, besloten we hen te helpen door een waterput te bouwen.” De waterput staat inmiddels. Dit zorgt ervoor dat 10.000 mensen kunnen leven van schoon drinkwater. Bovendien hoeven ze geen uur meer te lopen, maar is de waterput dichter bij hun leefgebied.