HOME

Na een succesvolle carrière in de edelmetaalindustrie, houdt Alain Goetz zich tegenwoordig voornamelijk bezig met het steunen van liefdadigheidsprojecten, voornamelijk gericht op kinderen met een beperking of kansarme kinderen.

alain-goetz

Alain Goetz

Zoon met een handicap

De wens om kinderen met een beperking en kansarme kinderen te steunen komt voort uit de privésituatie van Alain Goetz. “Ik heb zelf een zoon die een handicap heeft en ik heb in verloop van tijd gemerkt dat de kansen voor kinderen met een beperking minder groot zijn. Gelukkig heb ik de financiële middelen om mijn zoon diezelfde kansen te kunnen geven die elk ander kind ook krijgt, maar dat hebben helaas niet alle kinderen. Daarom heb ik een stichting opgericht die opkomt voor de belangen van kinderen met een beperking, vooral in derdewereldlanden. Ik weet namelijk wat kinderen met een handicap nodig hebben.”

Alain Goetz Entebbe Children’s Welfare School Uganda

Alain Goetz richtte in 2015 stichting African Gold Refinery Ltd (AGR) op. De stichting steunt verschillende liefdadigheidsprojecten en -activiteiten. De Alain Goetz Entebbe Children’s Welfare School Uganda is één van de projecten die Alain Goetz in samenwerking met de Oegandese overheid steunt. “We hebben deze school uitgebreid voor kinderen met een beperking of andere speciale behoeften.” Door de school financieel te steunen, krijgen de kinderen gezonde maaltijden en krijgen ze uniformen. Er wordt ook bijgedragen in verschillende faciliteiten, zoals rolstoelen. Er wordt niet alleen gekeken naar faciliteiten en benodigdheden, maar ook naar het uitbreiden van de infrastructuur van de school. “We hebben al extra slaapzalen, kamers en andere voorzieningen kunnen realiseren. Onlangs hebben we zelf nog een gebouw kunnen bijbouwen: twee verdiepingen met in totaal zes leslokalen.”

Goed onderwijs

De toegang tot kwalitatief goed onderwijs vindt Alain Goetz belangrijk. “Ik vind dat elk kind dezelfde kansen moet krijgen. Dit is belangrijk voor het vormgeven van de toekomst van een kind.” Daarom richt Alain Goetz zich niet alleen op onderwijs voor kinderen met een beperking in Afrika, maar ook in zijn woonplaats Dubai. Sinds 2012 verstrekt hij financiële steun en beurzen aan kinderen in het Dubai Centre for Special Needs. “Tot op heden is het me gelukt elke student van het Dubai Centre for Special Needs een volledige studiebeurs of twee gedeeltelijke studiebeurzen te schenken. Het geeft me voldoening ervoor te zorgen dat deze studenten meer kansen in de toekomst krijgen door hen nu financieel te steunen in hun studiekosten. Een goede opleiding is toch de basis voor een goede toekomst.”