HOME

Lauren Verster (1980) is niet alleen een bekende presentatrice, maar ook een ervaren item-regisseur, auteur, dagvoorzitter en presentatiecoach. Geboren in 1980 in Den Bosch, en ze staat vooral bekend om haar reportageprogramma’s bij de NPO.

Lauren Verster, de dochter van twee biologen, woont op een woonboot in Amsterdam en deelt haar leven met haar echtgenoot en drie kinderen. Haar academische reis begon op het atheneum in Den Bosch, waarna ze naar de Universiteit van Amsterdam ging, waar ze communicatiewetenschappen studeerde.

Lauren Verster

Lauren Verster

Ervaring opdoen

Als tiener begon Lauren Verster al bij de Lokale Omroep in Den Bosch, waar ze haar eerste ervaring opdeed met filmen en monteren. Later verhuisde Lauren naar de lokale omroep van Amsterdam, waar ze voor het eerst programma’s presenteerde. Haar talent werd opgemerkt door MTV Networks, wat resulteerde in een aanbod dat haar carrière in een stroomversnelling bracht.

Haar eigen programma!

Met meer dan 20 jaar televisie-ervaring maakt Lauren opvallende reportageprogramma’s, presenteert ze live shows en reist ze de wereld rond voor avontuurlijke programma’s met bekende Nederlanders. Ze is al zo’n 12 jaar te zien bij de NPO met haar eigen programma “Lauren!“, waarin ze periodes doorbrengt met leden van vaak onbekende subculturen. Van Maffiajagers in Napoli tot de Orthodox Joodse gemeenschap in Manchester, en van rijke sjeiks in Dubai tot vrijgevochten hippies in de VS, Lauren Verster heeft een indrukwekkende reeks gemeenschappen bezocht. Daarnaast maakt en presenteert ze ook nog andere programma’s op de NPO, zoals live shows of reportages over samengestelde gezinnen in Nederland. Haar portfolio omvat ook werk bij Veronica, Net5, AVROTROS en de NPO.

Presentatie coach

Lauren Verster geeft ook presentatietrainingen. In een interview heeft ze ons verteld dat ze nog steeds gewoon televisie blijft maken maar dit haar nieuwe liefde is. “Ik zie zo veel begaafde vakmensen matige of saaie bedrijfspresentaties geven, puur omdat hetgeen wat ze eigenlijk willen zeggen er op het podium niet lekker uitkomt. Of ze voelen zich klein op een podium, terwijl ze juist van onschatbare waarde zijn voor een bedrijf.  Dat vind ik zo zonde.” zegt Lauren.

Daarom zet ze nu haar eigen ervaring in om anderen te helpen. “Ik heb eerst ook een hoop moeten knoeien en klungelen op een podium, hoor, om uiteindelijk een goede, veelgevraagde dagvoorzitter te kunnen worden”, lacht ze. “Het is een misverstand dat professionele sprekers geen zenuwen hebben. Ze hebben alleen geleerd om er goed mee om te gaan!” vertelt Lauren. “Met de juiste tools kan iedereen een lekkere presentatie neerzetten. Al zijn die tools niet voor iedereen hetzelfde, wat je kunt trainen verschilt per persoon. Het is heel dankbaar werk, om iemand in korte tijd zó te zien groeien in zelfverzekerdheid en presentatie, dat maakt mij echt gelukkig ”. Ze traint vooral mensen uit het bedrijfsleven die een goede, pakkende presentatie willen neerzetten en zichzelf willen verbeteren als professionele publieke spreker.