HOME

Rik van der Wind is geboren op 18 oktober in het dorpje Woudenberg nabij Amersfoort. Hier woont hij inmiddels niet meer. In 2018 heeft van der Wind het ouderlijk huis verlaten om te gaan wonen in het centrum van Woudenberg. Dit bleek een goed besluit, want in deze periode heeft hij zijn levenspartner gevonden. Inmiddels zijn zij getrouwd in januari 2024. “Het was een intieme bruiloft met onze nabije vrienden en familie.”

Rik van der Wind

Rik van der Wind

Studie

Rik van der Wind heeft zijn middelbare schooltijd doorgebracht op het Hoornbeeck college. Op zijn 17e was hij klaar met studeren en betrad hij de arbeidsmarkt. Hij vond verschillende beroepen interessant, waaronder werken bij de politie. Hiervoor werd hem aangeraden om eerst de opleiding Zorg en Welzijn op het ROC in Amersfoort te volgen. Echter bleek deze studie niet helemaal bij hem te passen. “Op een dag vroeg de lerares ons om te gaan stoepkrijten over kanker. Dit ging mij te ver” Direct toen dat gebeurde heeft hij zijn tas gepakt en besloten nooit meer een stap in school zetten. Wel vond hij het leuk om rijlessen te volgen bij zijn tante, waarna hij slaagde voor zijn rijbewijs en hij de opleiding tot taxichauffeur is gaan volgen. Deze opleiding heeft hij dan ook snel met succes afgerond.

Loopbaan

Rik van der Wind begon in 2011 als taxichauffeur en heeft dit jaren met veel plezier gedaan. Ook bezorgde hij in die tijd Chinees en waste hij bedrijfsauto’s bij zijn vaders bedrijf. Ondertussen begon hij ook als rijinstructeur maar dit heeft hij niet lang gedaan want in 2015 begon Rik van der Wind met ondernemen en startte hij zijn eerste eigen website Mijn Theorie Aanvragen. Via deze website bemiddelde Rik van der Wind in spoedplekken voor theorie-examens bij het CBR en zorgde hij voor een verschuiving in de rijschoolwereld.

Door slimme trucs wist hij het voor elkaar te krijgen om veel plekken in te kopen bij het CBR waardoor kandidaten via zijn website veel eerder examen konden doen en op deze manier groeide hij in een paar jaar uit tot succesvolle ondernemer. Inmiddels is hij gestopt met dit concept en is hij (mede)eigenaar van verschillende bedrijven in Nederland en daarbuiten.

Hobby’s en nevenactiviteiten

Rik van der Wind is een echte bourgondiër. Zo bezoekt hij graag fine dining restaurants met zijn vrouw. Maar ook een borrel met vrienden drinken of een biefstuk eten bij Loetje doet hij graag. van der Wind ontdekt graag verschillende landen en culturen. Zo heeft hij Thailand, Vietnam en Maleisië en tal van andere landen al bezocht. Voor 2024 staat er ook een mooie reis op de planning, namelijk een huwelijksreis naar Zuid-Afrika. Naast eten, drinken en reizen, doet van der Wind ook graag aan beweging. Hij fitnesst 3 keer per week en daarnaast squasht hij.

Rik van der Wind: “Neem jezelf en het leven niet te serieus”

Rik van der Wind leeft volgens het principe “Neem jezelf en het leven niet te serieus.” Als men zich te belangrijk voelt, missen ze de essentie van het leven. “Uiteindelijk zijn we allemaal mensen.” Ondanks dat van der Wind zijn zaken inmiddels goed op orde heeft, heeft hij ook moeilijkere tijden gekend. Hij heeft veel gehad aan zijn coach die hem in de juiste richting heeft gewezen. In de toekomst zou hij zelf graag iets terug doen voor de maatschappij en anderen helpen in de vorm van coaching. Vooral zijn vrouw is een grote inspiratie voor hem: “Ik ben ontzettend trots op haar, ze is echt een voorbeeld”.