HOME

Marco Roberto Borsato is op 21 december 1966 geboren in Alkmaar. Marco is een bekende Nederlandse zanger, die regelmatig optreedt als zangcoach en jurylid bij The Voice of Holland. Marco is opgegroeid in Italië, waardoor hij vloeiend Italiaans kan spreken en zingen. Hij is getrouwd met Leontine Borsato, waarmee hij drie kinderen heeft.

Marco Borsato

Marco Borsato

Carrière

Inmiddels zit Marco al vijfentwintig jaar in het vak. Hij werd bekend door de Soundmixshow in 1990, waar hij het nummer ‘At this moment’ van de Amerikaanse Billy Vera voordroeg aan het Nederlandse publiek. Daarna bracht hij drie Italiaanstalige albums uit. Marco verwierf echter pas echt veel bekendheid door het uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige nummer ‘Dromen zijn bedrog’. Met deze hit stond Marco maar liefst twaalf weken in de top 40, hetgeen tot gevolg had dat hij werd opgenomen in het Guiness Book of Records.

Drie jaar na zijn eerste hit gaat Marco voor het eerst op tournee. In 2002 wordt hij gevraagd om samen met Sita Vermeulen het Nationaal Huwelijkslied voor te dragen aan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima Zorreguieta. In 2004 geeft hij zes uitverkochte concerten in de Kuip. In oktober 2006 geeft Marco tien concerten in het Arnhemse Gelredome, waarna hij een rol krijgt in de speelfim Wit Licht. Daarna wordt het album Wit Licht uitgegeven.

Mindere tijden

Marco is mede-aandeelhouder van het bedrijf The Entertainment Group, dat in september 2009 failliet wordt verklaard. In de periode daarna start Marco een nieuw eigen bedrijf genaamd Musica è Bookings BV, dat gevestigd is in Abcoude.

In 2010 wordt het album ‘Dromen Durven Delen’ uitgebracht. Op 28 juli 2011 wordt bekend gemaakt dat Marco ziek is en een poliep heeft. In het najaar van 2011 kan Marco echter weer optreden en begint met zijn theatertour ‘Dichtbij on Tour’. Na een periode van drie jaar ten opzichte van het uitbrengen van zijn laatste album, wordt het album ‘Duizend Spiegels’ uitgebracht, het album dat refereert aan alle mindere tijden die Marco en zijn vaste componist John Ewbank hebben meegemaakt.

Na het uitbrengen van zijn laatste album gaat Marco weer toeren. Dit gaat enkele jaren goed, totdat Marco in januari 2014 een TIA krijgt. Hierdoor moet hij een deel van de toer afzeggen.

Inmiddels is Borsato weer gezond en regelmatig te zien op tv. Recentelijk heeft Marco gewonnen bij the Voice of Holland, met de meidengroep O’G3NE.

War Child

Marco is ambassadeur van de Stichting War Child, een internationale organisatie die kinderen helpt bij het verwerken van traumatische oorlogservaringen. Marco vraagt regelmatig, ook tijdens zijn optredens, aandacht voor de situatie waarin deze kinderen verkeren. Ook heeft hij al verschillende documentaires gemaakt voor de War Child. T een bijdrage levert aan de verwerking van traumatische oorlogservaringen van kinderen. Het doel van Marco is om aandacht te vragen voor de situatie van deze kinderen. Marco heeft al verschillende documentaires gemaakt voor War Child. Hij voerde samen met Ali B het nummer ‘Wat zou je doen?’ uit, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan de stichting.

Marco is benoemd in de Orde van Oranje Nassau op 29 april 2004. De reden voor zijn benoeming was de inzet voor de stichting War Child en zijn bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie.