Martijn Maathuis

Maathuis
Kingfisher
 

Martijn Maathuis heeft meer dan twintig jaar ervaring als jurist. De eerste zeven jaar werkte hij in loondienst bij verschillende advocatenkantoren en sinds 2006 is Martijn Maathuis mede-eigenaar en -oprichter van Kingfisher.

Kingfisher

Voordat Martijn Maathuis in 2006 advocatenkantoor Kingfisher startte, deed hij ervaring op bij onder meer Baker McKenzie en een ander middelgroot Amsterdam advocatenkantoor. “Ik ben het ondernemerschap ingerold omdat ik vond dat ik toen voldoende kennis en ervaring in huis had om een kantoor te openen. Bovendien vind ik het leuk om zelf richting te kunnen geven aan de toekomst van Kingfisher. Het ondernemerschap was niet per se een ambitie, maar dat is zo gelopen en daar heb ik tot nu toe geen enkel moment aan getwijfeld.” Binnen Kingfisher werken Martijn Maathuis en zijn compagnon voor ondernemers en particulieren. Hun specialisatie ligt in handels- en ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Binnen Kingfisher heeft Martijn Maathuis een corporate en commercial praktijk. Klanten komen uit de hoek van marketing communicatie, media, ICT, private equity en corporate finance.

Interimklussen

Martijn Maathuis werkt in opdracht van klanten, maar hij vervult ook interim klussen. Op projectbasis houdt hij zich bezig met ingewikkelde M&A trajecten, due diligence onderzoeken of andere complexe juridische zaken. Voor een bepaalde periode maakt Martijn Maathuis dan deel uit van het bedrijf. “Die combinatie van het werken in opdracht van een klant en de interim klussen spreekt mij zeer aan. Als ik werk voor een klant, dan doe ik dat extern. Wanneer ik een interim klus vervul, werk ik intern en maak ik deel uit van een groter teamverband. Die afwisseling vind ik leuk.”

Nevenactiviteiten

Jaarlijks wordt professor Cleveringa, een professor van de Leidse Universiteit, die tijdens de Tweede Wereldoorlog opkwam voor joodse professoren, herdacht tijdens een lezing voor oud-studenten. Deze bijeenkomst organiseert Martijn Maathuis elk jaar in het Gooi. “Ik heb bewondering voor mensen, die in zulke lastige omstandigheden opkomen voor hun principes, daarom vind ik het mooi en belangrijk om deze bijeenkomst te organiseren.” Ook schreef Martijn Maathuis een lange tijd voor het Advocatenblad en was hij verbonden aan een online juridisch opleidingsinstituut. “Als jurist schrijf je elke dag teksten, taal is je wapen, , ik vind het een mooi instrument van mijn vak.”

Meer mensen in het nieuws

Volledig overzicht