HOME

Martijn Maathuis heeft meer dan twintig jaar ervaring als juridisch adviseur. De eerste zeven jaar was hij in loondienst bij verschillende advocatenkantoren en sinds 2006 is hij zelfstandig. Eerst als advocaat en nadien als juridisch adviseur. Martijn Maathuis is de eigenaar en oprichter van King Salomon Legal.

Martijn Maathuis

Martijn Maathuis

King Salomon Legal

Voordat Martijn Maathuis in 2006 zijn eigen advocatenkantoor startte, deed hij ervaring op bij onder meer Baker McKenzie en een ander middelgroot Amsterdam advocatenkantoor. “Ik ben het ondernemerschap ingerold omdat ik vond dat ik toen voldoende kennis en ervaring in huis had om een kantoor te openen. Bovendien vind ik het leuk om zelf richting te kunnen geven aan de toekomst van kantoor. Het ondernemerschap was niet per se een ambitie, maar dat is zo gelopen en daar heb ik tot nu toe geen enkel moment aan getwijfeld.” Martijn Maathuis richt zich op ondernemers en ondernemingen. Zijn specialisatie ligt in handels- en ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Binnen King Salomon Legal heeft Martijn Maathuis een corporate en commercial praktijk. Klanten komen uit de hoek van marketing, communicatie, media, ICT, private equity en corporate finance.

Interimklussen

Martijn Maathuis werkt in opdracht van klanten, maar hij vervult ook interim klussen. Op projectbasis houdt hij zich bezig met ingewikkelde M&A trajecten, due diligence onderzoeken of andere complexe juridische zaken. Voor een bepaalde periode maakt Martijn Maathuis dan deel uit van het bedrijf. “Die combinatie van het werken in opdracht van een klant en de interim klussen spreekt mij zeer aan. Als ik werk voor een klant, dan doe ik dat extern. Wanneer ik een interim klus vervul, werk ik intern en maak ik deel uit van een groter teamverband. Die afwisseling vind ik leuk.”

Nevenactiviteiten

Jaarlijks wordt professor Cleveringa, een professor van de Leidse Universiteit, die tijdens de Tweede Wereldoorlog opkwam voor joodse professoren, herdacht tijdens een lezing voor oud-studenten. Deze bijeenkomst organiseert Martijn Maathuis elk jaar in het Gooi. “Ik heb bewondering voor mensen, die in zulke lastige omstandigheden opkomen voor hun principes, daarom vind ik het mooi en belangrijk om deze bijeenkomst te organiseren.” Ook schreef Martijn Maathuis een lange tijd voor het Advocatenblad en was hij verbonden aan een online juridisch opleidingsinstituut. “Als jurist schrijf je elke dag teksten, taal is je wapen, ik vind het een mooi instrument van mijn vak.”