HOME

Frank Monstrey is actief in de hernieuwbare energiesector in België. Begin 2018 richtte hij het bedrijf Tenerga op waarmee hij een eerste bedrijf heeft overgenomen in hernieuwbare energie. Frank Monstrey: “Met Tenerga richten we ons voornamelijk op ondiepe geothermie, een techniek waarbij er een put in de grond wordt geboord en waar warmte en kou in kan worden opgeslagen. Door middel van een warmte- of koude pomp kan een gebouw verwarmd of gekoeld worden. We gaan ons niet richten op individuele woningen, maar vooral op bedrijven.”

Frank Monstrey

Frank Monstrey

Start van carrière

De carrière van Frank Monstrey begint in 1989 in Shanghai, waar hij werkt bij een bank, een vestiging van de Generale Bank in België. Vervolgens wordt hij verantwoordelijk voor een vestiging in Istanbul en gaat daar ook wonen. “De bank hield zich bezig met de financiering van grote investeringsprojecten, zoals infrastructuurprojecten voor zowel de Turkse overheid als Turkse bedrijven. In die periode heb ik veel relaties opgebouwd en contacten opgedaan.” 1992 is het jaar dat Frank Monstrey de bank verlaat om voor zichzelf te beginnen. “In 1993 ben ik eigen projecten in Turkije gaan ontwikkelen, de economie was toen in volle herstructurering, dus daar profiteerde ik van. Vervolgens deed ik ook projecten in Kazachstan, Turkmenistan, Wit-Rusland en Rusland.” Frank Monstrey had een kantoor in Istanbul en later ook in Turkmenistan met een team van een tiental mensen. Hij initieerde verschillende projecten, volgde deze op en voerde ze uit. Na tien jaar keerde hij terug naar België voor familie. “Uiteraard bleef ik mijn werkzaamheden voortzetten, maar dan vanuit België. Ik reisde hiervoor ook drie à vier keer per maand heen en weer.”

Nostrum Oil & Gas

In 2004 nam Frank Monstrey een klein gas- en oliebedrijfje over en gaf het de naam Nostrum Oil & Gas. “Het bedrijf had wel een plan liggen, maar het was nog niet echt uitgewerkt. Bovendien kwam het kapitaal tekort. Ik heb het bedrijf overgenomen en er een investeringsprogramma opgezet en kapitaal binnengehaald. Ik wist het bedrijf op te bouwen naar 1000 personeelsleden en een productie van 43.000 vaten per dag. Het bedrijf nam het grootste deel van mijn tijd in. Ik besloot de rest van mijn activiteiten af te bouwen omdat ik in dit project het meeste rendement zag.” Omdat er meer kapitaal nodig was, heeft Frank Monstrey het uiteindelijk naar de beurs van Londen gebracht. In 2017 verkocht hij zijn belangen in het bedrijf.

Huidige activiteiten

In 2018 richt Frank Monstrey zich op Tenerga. Tevens is hij voorzitter van de Golfclub The National, vlakbij Brussel. “We hebben de club modern en eigentijds ontwikkeld om hiermee de modernere groep golfers aan te spreken. Golfen is namelijk aan een kentering toe; de nieuwe generatie golfers is anders dan de oude generatie. Ik zie de golfclub meer als een hobby dan een bedrijf.” Frank Monstrey golft dan ook graag in zijn vrije tijd. Daarnaast leest hij veel en bezoekt hij regelmatig een concert, zoals opera. Hij heeft ook een passie voor vliegvissen en hij gaat graag op reis naar Zuid-Europa.