HOME

Ralph Meijs is eigenaar van Stichting Winterevents Maastricht, waarmee het jaarlijks spektakel Magisch Maastricht wordt georganiseerd. Tevens is hij eigenaar van twee consultancybureaus: Money for Value en Ralph Meijs Consultancy.

Ralph Meijs

Ralph Meijs

Stichting Winterevents Maastricht

Samen met zijn zakenpartner Ralph Bastiaens vormt Ralph Meijs Stichting Winterevents Maastricht. Vanuit deze stichting organiseren zij samen het winterevenement Magisch Maastricht op het Vrijthof. “In 2016 hebben we ons ingeschreven op deze Europese aanbesteding en deze hebben we ook gewonnen. We hebben nu drie jaar Magisch Maastricht achter de rug en we kennen de ins en outs. We weten wat de valkuilen zijn en elk jaar weten we er weer een succesvol evenement van te maken dat vernieuwend is ten opzichte van het jaar ervoor.” Kwaliteit vindt Ralph Meijs het belangrijkste tijdens het evenement: “We willen er geen kermis van maken, maar we willen het echt breder trekken, er een winterevent van maken. Bovendien vinden we dat het hele evenement toegankelijk moet zijn voor iedereen: jong, oud, arm en rijk. Ook als je minder geïnteresseerd bent in Magisch Maastricht, zorgen we ervoor dat de oude kathedralen, het theater en het museum zichtbaar blijven, we bouwen het Vrijthof dus niet vol met hoge attracties.”

Organiseren evenementen

Magisch Maastricht is niet het enige evenement dat Ralph Meijs heeft georganiseerd. Hij heeft ervaring met het bedenken en organiseren van meerdere evenementen in Maastricht. Samen met drie anderen heeft hij de Hierezitting Mestreech (Herenzitting Maastricht) bedacht en opgericht, een zitting voor zeshonderd mensen uit het bedrijfsleven. De opbrengsten van het evenement gaan naar het goede doel. “Na tien jaar dit evenement te hebben georganiseerd, heb ik het stokje overgedragen aan iemand anders.” Ook organiseert Ralph Meijs het Oktobergala in Maastricht. Dit concept heeft hij niet zelf bedacht, maar wel voortgezet. Het is de grootste gala van Limburg en ook hier komen de opbrengsten ten goede van het goede doel.

Consultancybureaus

Ralph Meijs is eigenaar van Ralph Meijs Consultancy, een bedrijfsadviesbureau, hiermee geeft hij verschillende klanten bedrijfsadvies. Ook voert hij interim klussen uit vanuit het consultancybureau Money for Value. “Op dit moment ben ik bezig met een grote opdracht in Eindhoven. Er wordt een hotel geopend in een oud klooster met een wellnessruimte, sterrenrestaurant en brasserie. Ik doe dit ongeveer voor achtentwintig uur in de week. Daarnaast houd ik nog tijd over voor andere projecten en natuurlijk voor Stichting Winterevents Maastricht.”