HOME

Renate Gerschtanowitz-Verbaan is een bekende Nederlandse presentatrice. Ook was zij model en videojockey bij TMF.

Renate Verbaan

Renate Gerschtanowitz-Verbaan

Renate Verbaan is geboren op 27 oktober 1979 te Rotterdam. In 2011 is zij getrouwd met Winston Gerschtanowitz. Ze hebben samen twee kinderen.

Renate begon haar carrière bij TMF als videojockey. In 2004 werd er een wedstrijd gehouden bij TMF, waar Renate de terechte winnaar werd. De uitslag werd bekend gemaakt tijdens de TMF Awards in 2004. Ten gevolge hiervan mocht zij het programma Play presenteren. Ook presenteerde ze het programma Re-action bij TMF. In 2005 was ze presentatrice bij de TMF Awards. Het jaar daarna presenteerde ze wederom de TMF Awards.
In 2006 maakte Renate de overstap naar RTL 5. Daar presenteerde ze het reisprogramma RTL Travel’s Hotlist. Daarna mocht ze het programma Beauty & De Nerd presenteren. Het jaar daarna wordt ze presentatrice van de programma’s Revenge of de Nerds en Lost in Tokyo. Ook heeft ze Project Catwalk en Daten in het Donker gepresenteerd. Sinds 2011 is Renate Verbaan te zien bij Net 5. Hier heeft ze onder andere het programma Secret Story gepresenteerd. In 2012 wordt Renate presentratice van het mode programma Beat the top designer. In hetzelfde jaar wordt ze tevens deskundige op het gebied van showbizz, in het programma Shownieuws op SBS-6. Een jaar later mag Renate verslag doen bij de processie van The Passion. Ook presenteert ze in 2014 het programma Wie Goed Doet…

Renate Verbaan was in de zevende editie van Wie is de Mol te zien als deelneemster. Wie is de Mol is een spelprogramma, waarbij de kandidaten erachter moeten zien te komen wie ‘de mol’ is. Door middel van allerlei opdrachten en eliminaties kunnen de deelnemers steeds verder komen in het programma. Renate heeft de finale weten te behalen, echter heeft ze de finale niet kunnen winnen.

Naast haar drukke tv-leven is Renate ambassadeur van Unicef. In 2009 is ze op reis gegaan voor Unicef naar de Ivoorkust. Ze maakte de documentaire ‘Unite for Children – Renate Verbaan Ivoorkust’, met als onderwerp de duizenden HIV-baby’s die geboren worden in de Ivoorkust. De docu werd uitgezonden op National Geographic. In 2012 reisde Renate af naar Oekraïne. Oekraïne is het land waar het aantal personen met het Hiv-virus het snelst groeit. Ze heeft daar ontdekt wat Unicef voor deze jongeren doet.

Ze is erg betrokken bij het werk van Unicef, mede doordat ze zelf kinderen heeft. Ze is enorm gedreven om Unicef te helpen en zet zich er graag voor in, met hart en ziel.