HOME

Pim Pollen is eigenaar van CBE-Group. CBE-Group is een adviesbureau dat vooral een rol speelt in strategieontwikkeling- en implementatie bij verschillende bedrijven.

Pim Pollen

Pim Pollen

Pim Pollen is geboren op 1 november 1953. Pim is geboren in Apeldoorn, waar hij tevens opgroeide. Ook ging hij daar naar de middelbare school. Eerst zat Pollen op de Prinses Juliana Basisschool, daarna deed hij VWO aan het Christelijk Lyceum. Zijn studie startte in Arnhem, waar Pollen naar de docentenopleiding ging. Pim Pollen studeerde door aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij sociale wetenschappen volgde. Hij heeft tevens een opleiding toegepaste onderwijskunde gevolgd. Net als zijn vrouw, Margareth de Wit, deed Pim Pollen een MBA aan de INSEAD in Frankrijk en ook in de Verenigde Staten, aan de Wharton University, die verbonden is aan de universiteit van Pennsylvania.

Momenteel is Pim Pollen directeur van CBE Group. Dit doet Pollen sinds september 2010. CBE Group geeft vooral advies op het gebied van de ontwikkeling van strategie├źn en de implementatie hiervan. Pim Pollen geeft dan ook vaak advies op het gebied van strategieontwikkeling en governance trajecten. Pollen is met name gespecialiseerd in transities, samenwerkingen op nationaal en internationaal gebied, innovaties en de ontwikkeling van de mens door middel van verschillende sessies. Ook voorziet Pim scholen van advies. De zogenaamde High Performance Schools krijgen deze naam doordat ze in een periode van vijf jaar een steeds groeien op financieel gebied en andere gebieden. De scholen kunnen deze naam krijgen door het advies van Pim Pollen. High Performance Schools moeten wel voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen om deze naam te behouden. Er moet onder andere excellent onderwijs worden aangeboden, door excellente docenten. Daarnaast moet de nadruk gelegd worden op de ontwikkeling van het talent van de leerlingen. Ook dient er een innovatieve cultuur te zijn binnen de school.

Pim Pollen is ervan overtuigd dat een organisatie of bedrijf succesvol kan zijn indien er een ontwikkelingen plaatsvinden vanaf de top. Er moet sprake zijn van mede-eigendom, waardoor bepaalde beslissingen gezamenlijk worden gemaakt. Daarnaast moeten de diensten van de bedrijven klantgericht zijn. Ook moet het bedrijf investeren in werknemers en moet er effectief leiding gegeven worden. Volgens Pim Pollen leidt het opleiden van mensen naar een betrokken, ervaren en toegewijde groep van professionals, hetgeen een bedrijf alleen maar ten goede kan komen. Daarnaast is Pim Pollen gespecialiseerd in Team Building, Motivation, Persoonlijke ontwikkeling, Business Development en Substainability, Process en Operations Management en Business Planning.

CBE Group is gevestigd in vier verschillende continenten en heeft vestigingen in 12 verschillende landen. De Nederlandse vestiging zit in Amsterdam, waar Pim Pollen dan ook vaak te vinden is. Daarnaast zit CBE GROUP Group in Abu Dhabi, Berlijn, HoChiMin City, Istanbul, Johannesburg, Maputo, Mumbai, Milaan, Moskou, Paramaribo, Sao Paolo, Shanghai en Warsaw. Pim Pollen is als CEO dan ook vaak in het buitenland te vinden.