HOME

Rutger Revoort is notaris en mede-eigenaar van notariskantoor Rosenberg Polak, gevestigd in het Haagse Statenkwartier. Zijn specialisatie ligt bij het ondernemingsrecht en vastgoed.

Rutger Revoort

Rutger Revoort

Management Economie en Recht

Nadat Rutger Revoort zijn havodiploma behaalde, ging hij studeren aan de Haagse Hogeschool. Hij koos voor de studie Management Economie en Recht (MER). Na zijn afstuderen ging hij aan de slag als notarieel medewerker op een notariskantoor. Rutger Revoort: “Dat was het eerste moment dat ik in de praktijk te maken kreeg met recht. Als notarieel medewerker richt je je vooral op het maken van aktes. Mocht ik iets niet snappen, dan kon ik de hulp inroepen van een universitair geschoolde collega. Ik wilde me zelf ook meer verdiepen in recht en besloot daarom om tijdens mijn werk Notarieel Recht te gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.” Omdat Rutger Revoort al praktijkervaring opdeed tijdens deze studie, doorliep hij deze studie vlekkeloos.

Notariskantoor Rosenberg Polak

Tijdens zijn rechtenstudie deed hij ervaring op bij Caminada Notarissen in Rijswijk en na zijn afstuderen werd Rutger Revoort beëdigd als kandidaat-notaris. Op dit kantoor leerde hij Maarten de Groot kennen, waarmee hij in 2017 notariskantoor Rosenberg Polak overneemt. Rutger Revoort specialiseert zich in ondernemingsrecht en vastgoed. Maarten de Groot focust zich op familierecht, erfrecht en vermogensplanning. Samen runnen ze notariskantoor Rosenberg Polak en maken ze deel uit van een team met twee notarissen (Revoort en De Groot), twee kandidaat-notarissen, vier notarisklerken en zes secretaresses.

Conflicten voorkomen in plaats van oplossen

Het recht spreekt Rutger Revoort aan omdat hij wil weten hoe zaken werken in de praktijk. Het helpen van mensen en het bedenken van oplossingen geven hem voldoening. “Maar het notariaat vind ik interessanter dan de advocatuur, omdat je bezig bent conflicten te voorkomen in plaats van op te lossen. Door middel van het notariaat kun je mensen al behoeden voor eventuele problemen wanneer ze starten met bijvoorbeeld een eigen onderneming. Twee compagnons die enthousiast zijn samen een onderneming op te zetten, kun je adviseren afspraken op papier te zetten. Mensen vergeten dat vaak in hun enthousiasme, maar mocht er dan iets misgaan, dan staan de afspraken op papier.”

Relatiemanagement

Rutger Revoort vindt relatiemanagement een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van notariskantoor Rosenberg Polak. “Bij ons staan persoonlijke ontmoetingen centraal. We vinden het belangrijk onze klanten te leren kennen. De klant is voor ons belangrijk, niet het dossier.” Een akte maken is een middel, maar niet het doel. Deze positionering spreekt klanten aan. In de afgelopen jaren is het kantoor hard gegroeid en daardoor konden ze in maart 2020 een groter pand betrekken aan de Eisenhowerlaan in Den Haag.