HOME

Sophie Hilbrand, voluit Sophie Francine Hilbrand, is geboren op 5 oktober 1975 in Alkmaar.

Sophie Hilbrand

Sophie Hilbrand

Loopbaan

Terwijl Sophie Hilbrand nog marketing en communicatie studeerde in Amsterdam, speelde ze al regelmatig in reclamespotjes, schreef artikelen voor verschillende bladen en volgde uiteindelijk ook een theateropleiding in deeltijd. Uiteindelijk moest Sophie Hilbrand haar theateropleiding voortijdig afbreken, omdat ze mee ging doen aan het programma 6pack op SBS6. Dit programma betekende het startsein van haar carrière. 6pack was een ludiek programma waarbij de presentatoren geregeld in de problemen en in het nieuws kwamen omdat zij dingen deden die eigenlijk verboden waren, zoals zonder toestemming opnames maken op vliegbasis Soesterberg. Na de eerste twee seizoenen bij 6pack te hebben meegedraaid, maakte Sophie Hilbrand in 2004 de beslissing om over te stappen naar jongerenzender BNN. Hier deed ze mee aan verschillende programma’s zoals het welbekende Spuiten en Slikken, Try Before You Die en Ranking The Stars. In juli 2007 kwam ze samen met Nicolette Kluijver in opspraak toen ze voor hun programma De Klimaatpolitie het weerbericht van het NOS Journaal onderbraken om weerman Gerrit Hiemstra te vragen om vaker tijdens de uitzending aandacht aan het klimaat te besteden. In 2008 speelde ze met haar vriend Waldema Torenstra in de film Zomerhitte. Tegenwoordig maakt Sophie Hilbrand nog steeds programma’s voor BNN, waaronder het succesvolle Sophie in de Kreukels, waar ze de beauty-industrie onder de loep neemt. Ook neemt ze regelmatig plaats aan de tafel van De Wereld Draait Door als tafeldame.

Prijzen

In 2006 was Sophie Hilbrand genomineerd voor een Zilveren Televizier-ster, maar greep hier net naast. In 2008 won ze echter wel de Zilveren Radio-ster, voor haar werk als presentatrice van het radioprogramma BNN Today voor omroep BNN.

Persoonlijk

Tijdens haar jeugd woonde ze eerst in Bergen en later in Nuenen. In Nuenen ging ze naar de havo op het Eckartcollege. Nadat ze haar middelbare schooldiploma had behaald ging ze een jaar naar de Modeacademie in Eindhoven. Dit bleek toch niet echt wat voor haar te zijn, waarop ze naar Amsterdam verhuisde en een studie marketing en communicatie ging volgen.
Inmiddels is Sophie Hilbrand al sinds 2006 samen met acteur Waldema Torenstra, waarmee ze een dochter (Robin) en een zoontje (Ravi) heeft. Na de bevalling van haar zoontje ging Sophie Hilbrand na een maand alweer verder met de opnames van haar programma’s. Uiteindelijk werd dat haast teveel voor haar en moest ze een stapje terug doen. Na een rustperiode van een aantal maanden kon ze de juiste balans vinden tussen werk en gezin.