HOME

Annemiek Ploumen is werkzaam op Schiphol bij twee bedrijven, namelijk bij Freshport, hier is ze general manager, en ze werkt als unitmanager bij Customs Support.

Annemiek Ploumen

Annemiek Ploumen

Begin van carrière

Na haar studie Facility Management begint Annemiek Ploumen op een reclamebureau als account executive. Ze leert hier de reclamewereld kennen. Na zeven maanden krijgt ze een andere functie: ze mag de marketing en sales gaan opzetten binnen Applebee’s, een Amerikaans restaurantketen. In Nederland zijn er vijf Applebee-restaurants en hiervoor mag Annemiek Ploumen de marketing- en salesactiviteiten opzetten. Annemiek Ploumen: “Omdat er in korte tijd verschillende directeuren afwisselden, kwamen er veel extra werkzaamheden bij mij terecht, ik deed onder andere ook de inkoop en stuurde de restaurants aan. In de vier jaar tijd dat ik hier heb gewerkt, heb ik erg veel geleerd.”
Brussel
Omdat haar vriend in 2002 naar Brussel vertrok, reisde Annemiek Ploumen hem achterna. Ze zocht werk in Brussel en kwam terecht op het hoofdkantoor van Agfa, een fotomerk. Ze ondersteunde de CEO binnen het bedrijf. Annemiek Ploumen: “In Brussel werken was pittiger dan verwacht. De Franse taal sprak ik niet vloeiend en bovendien is de werkcultuur ook heel anders dan in Nederland. Ik wilde dan ook graag weer terug naar Nederland.” Ze zocht een baan in Nederland en ging aan de slag bij Menzies, een afhandelingsbedrijf op Schiphol. Ook hier vervulde ze de rol als personal asistent van de CEO, maar hij kwam er al snel achter dat Annemiek Ploumen meer in haar mars had. Ze werd gevraagd general manager te worden bij een bedrijf waarvan Menzies vijftig procent aandeelhouder was. “Die kans greep ik meteen aan. Als general manager bij Freshport ben ik verantwoordelijk voor alle afdelingen, ik hou me bezig met alle niet-operationele aspecten binnen het bedrijf. In de loop der jaren heb ik Freshport op kunnen bouwen tot een succesvol bedrijf met een bedrijfscultuur waar ik trots op ben. Een loyaal team dat veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid krijgt, dat vind ik belangrijk.”

Twee functies tegelijkertijd

Annemiek Ploumen houdt van diversiteit en uitdagingen, dus toen ze gevraagd werd om deel uit te maken van het managementteam van Customs Support, een bedrijf waar Freshport onderdeel van is, stemde ze in. “Ik werd aangesteld als unitmanager van Customs Support en kreeg hiermee de leiding over drie vestigingen, waarvan ik één vestiging vanaf het begin heb mogen opbouwen. Deze functie vervul ik naast mijn huidige functie als general manager bij Freshport, twee functies naast elkaar die ik met plezier vervul. Op deze manier blijf ik mezelf uitdagen en ontwikkelen.”

Hobby’s

In haar vrije tijd gaat Annemiek Ploumen graag sporten met haar partner. Samen hebben ze een personal trainer en doen ze aan krachttraining. “Krachttraining doe ik om te ontspannen en om in vorm te blijven, maar deze sport past ook bij. Je ziet namelijk je lichaam veranderen als je goed traint. Met andere woorden: mijn inspanning werpt zijn vruchten af. En daar hou ik van: zien wat de resultaten zijn na hard werken.” Naast sporten houdt Annemiek Ploumen van wandelen, reizen en lekker eten.