HOME

Antoine Endtz is geboren op 1 december 1959 in Boulogne Billancourt in Frankrijk.

Antoine Endtz

Antoine Endtz

Over Antoine Endtz

Op jonge leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar Nederland en groeide op in Den Haag. Hier ging hij naar de basisschool en middelbare school tot hij uit Den Haag vertrok om te gaan studeren. Tijdens zijn jeugd speelde Antoine Endtz veelvuldig viool en hield hij erg van koken, hij werkte destijds ook als kok in een restaurant. Koken is nog steeds één van zijn grootste hobby’s en hij kookt dan ook in zijn vrije tijd graag voor vrienden.
Momenteel heeft Antoine Endtz drie kinderen en twee stiefkinderen (geboren in 1984, 1986, 1990, 1992 en 1997). Inmiddels zijn al zijn kinderen en stiefkinderen uit huis en woont hij in Nes aan de Amstel, een klein dorpje vlakbij Ouderkerk aan de Amstel.

Studie

Nadat hij de middelbare school had afgerond verhuisde Antoine Endtz van Den Haag naar Leiden. Hier ging hij rechten studeren aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie leerde hij dat het recht vooral een middel is en geen doel op zich. Helaas zien veel mensen procederen als een doel , waardoor een gejuridiseerde samenleving is ontstaan. In 1983 behaalde Antoine Endtz masterdiploma Corporate Law. Daarnaast was hij tijdens zijn studententijd actief lid van studentenvereniging Minerva en trad hij regelmatig op met zijn viool.
Nadat Antoine Endtz zijn Nederlandse mastertitel had behaald, werd hij in 1984 advocaat bij het advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam. Voor dit kantoor ging hij ging hij in 1984 in Parijs werken en ging hij tegelijkertijd een master Europees Recht aan de Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne volgen. In 1985 heeft Antoine Endtz zijn master in Parijs afgerond met een Diplome d’Etudes Supérieures Specialisées.

Loopbaan

Nadat Antoine Endtz weer was teruggekeerd naar Nederland na zijn studie in Parijs, ging Antoine Endtz werken als advocaat bij advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam. Hier bleef hij tot in 1990 werken. Daarna ging hij aan de slag bij Höcker Advocaten in Amsterdam. Hier was hij twintig jaar als partner en later als bestuurder werkzaam
In 2010 heeft Antoine Endtz zijn eigen kantoor opgericht, namelijk Endtz & Co Advocaten. Enddtz & Co Advocaten was het eerste advocatenkantoor in Nederland dat uitsluitend tegen vaste prijzen per zaak werkte. Met dit kantoor richtte hij zich op Retail en IT klanten. In 2012 won Antoine Endtz een Gouden Zandloper van SDU, omdat zijn kantoor het advocatenkantoor was met de ‘meest innovatieve prijsformule’.
In 2016 richtte Antoine Endtz vervolgens een nieuw bedrijf op, namelijk Nextius Legal. Met dit kantoor richt hij zich voornamelijk op het verzorgen van het juridisch management voor bedrijven binnen de Retail, IT- en voedselsector. In het kader hiervan is Antoine Endtz in 2016 door International Advisory Experts benoemd tot Best Retail Lawyer in Nederland.