HOME

Peter Grondhuis is in 1958 geboren op Curaçao.

Peter Grondhuis

Peter Grondhuis

Over Peter Grondhuis

Als hij zes is, komt hij naar Nederland om in Amsterdam Buitenveldert te gaan wonen. Hier maakt hij zijn lagere school af en na de basisschool gaat Peter naar het Hervormd Lyceum in Amsterdam Zuid en haalt daar zijn HAVO diploma.
Na de HAVO besluit Peter commerciële economie te gaan studeren aan de Hoge Economische School in Amsterdam, momenteel bekend als de Hoge School van Amsterdam. In vier jaar haalt Peter zijn Bachelor Commerciële Economie. Tijdens zijn bachelor heeft hij zelfs een dienstjaar volbracht. Met deze bachelor als basis vervult hij een aantal financiële functies in het bankwezen. Vandaag de dag is Peter Grondhuis eigenaar van SG Projects.

Liefde in Mexico

Op zesendertigjarige leeftijd vertrekt Peter Grondhuis naar Mexico City. Het is dan 1994 en dit is niet echt een logische vervolgstap in zijn carrière. Echter had Peter Grondhuis zijn vrouw ontmoet in Mexico, waardoor hij verhuisde naar Mexico City. Hij trouwde dan ook met haar in Mexico City. Ook hier vond Peter een goede betrekking als financieel verantwoordelijke voor de Europese institutionele beleggers bij Probursa S.A. (Investment banking). Tenslotte leert hij ook nog eens om vloeiend Spaans. In 1995 keert hij echter met zijn vrouw, waarvan hij inmiddels gescheiden is, terug naar Nederland om zich opnieuw te vestigen in de stad waarvan hij zo houdt, Amsterdam.

De aannemerij

Terug in Amsterdam vindt Peter Grondhuis dat het tijd wordt om zijn loopbaan over een andere boeg te gooien. Met een dosis lef en niet bang om de handen uit de mouwen te steken, start Peter samen met twee compagnons een aannemersbedrijf. Het doel was zelf projecten te gaan ontwikkelen om een beleggingsportfolio op te bouwen. Meteen vanaf de start loopt het bedrijf erg goed. Het eerste project wordt twee jaar na de start afgerond. En al snel volgen er meerdere projecten zodat het zich kon ontwikkelen van een ‘aannemingsbedrijf’ tot projectontwikkelaar.

SG Projects

Met het succes van het aannemers bedrijf als basis werd SG Projects een feit. Gedurende zijn jaren in de aannemerij heeft Peter Grondhuis veel geleerd op het gebied van indeling, bouw en inrichting van vooral historische panden in de Amsterdamse binnenstad. Peter kan zijn creativiteit helemaal kwijt, vooral bij de meer complexe projecten.
Daarnaast ligt het voor de hand dat hij met zijn bancaire achtergrond ook de verantwoordelijkheid voor de financiën binnen SG Projects op zich neemt. Met SG Projects heeft Peter met zijn partners een mooi bedrijf opgebouwd. Een bedrijf dat onroerend goed projecten geïntegreerd aanpakt, met als resultaat hoogwaardige turn-key woningen, gerenoveerd volgens moderne eisen, maar met behoud van authenticiteit. Peter Grondhuis zorgt er voor dat elk project op basis van een visie wordt aangepakt. Die visie is altijd gefundeerd in de historie van het pand én de omgeving in de stad. Het resultaat: eigentijdse comfortabele woningen met een eigen signatuur.

Privéleven Peter Grondhuis

Naast zijn drukke carrière is Peter Grondhuis ook erg druk met zijn gezin. Hij is vader van een zoon en een dochter. Hij is ook nog eens heel erg sportief. Behalve actief te zijn in de sportschool, is Peter ook vaak aan het hardlopen en op de golfbaan.
Daarnaast vindt hij het heerlijk om verre reizen te maken en daar neemt hij dan ook de tijd voor. Hij is recent naar Playa del Carmen afgereisd. Het plaatsje staat bekend om de luxe hotels, prachtige baaien, en rustieke sfeer.