HOME

Willie Wartaal (echte naam Olivier Mitshel Locadia) werd geboren op 30 mei 1982 in Poortvliet, maar groeide op in Amsterdam.

Willie Wartaal

Willie Wartaal

Persoonlijk

Zijn jeugd was niet altijd even makkelijk. Zijn moeder was drugsverslaafde, waardoor zijn thuissituatie vaak onstabiel was. Willie Wartaal woonde uiteindelijk een tijdje bij de vader van zijn broertje, welke ook uiteindelijk zijn pleegvader werd.
Korte tijd studeerde Willie Wartaal de opleiding Juridische Dienstverlening – Openbaar Bestuur aan het MBO, omdat hij dat naar eigen zeggen ‘de duurste naam vond hebben’. Deze opleiding bleek het niets voor hem te zijn en stopte. Hij vertrok naar Portugal, waar zijn zus op dat moment woonde en bleef daar drie jaar. Daarna kwam hij weer terug naar Nederland en begon zijn avontuur met De Jeugd van Tegenwoordig.
Op 21 februari 2016 kreeg Willie Wartaal samen met zijn vriendin een dochtertje; Daia Maria Locadia.

De Jeugd van Tegenwoordig

Nadat Willie Wartaal was teruggekeerd uit Portugal, was zijn jeugdvriend Freddy Tratlehner (Vieze Fur) bezig met het opzetten van een nieuwe rapgroep: De Jeugd van Tegenwoordig, waar ook Pepijn Lanen (Faberyayo) en Bas Bron onderdeel van waren. Willie Wartaal besloot zich ook aan te sluiten. Ze maakten voor de grap het nummer ‘Watskeburt?!’, welke een immense hit werd en via via bij de grote platenbaas van het label Top Notch terechtkwam. De rapgroep kreeg een platencontract aangeboden en maakten uiteindelijk 5 studioalbums en veroverden de Nederlandse en Belgische festivals.
In 2015 vierde De Jeugd van Tegenwoordig haar tienjarig jubileum. Dit jubileum werd gevierd met een CD-box met daarin de eerste vier albums en niet-eerder uitgegeven materiaal en met het boek “De Jeugd van Tegenwoordig: ook maar mensen”, een groot bladerboek waarin alle hoogtepunten, dieptepunten, songteksten, onthullingen en tekeningen van Willie Wartaal en zijn collega’s werden gedeeld.
Eind 2016 kreeg De Jeugd van Tegenwoordig zelfs haar eigen musical, alleen speelden ze er zelf niet in. Hun rollen werden namelijk vertolkt door poppen, gemaakt door dezelfde makers als The Muppets. In de musical raakt Bas Bron vermist en beleven Willie Wartaal, Faberyayo en Vieze Fur een heel avontuur om hem weer te kunnen vinden.

Andere projecten

In de tussentijd heeft Willie Wartaal ook nog andere projecten gedaan, zo maakte hij verschillende nummers met andere rappers en producers, zoals bijvoorbeeld ‘Dom Lomp en Famous’ met The Opposites en de hit ‘Konijntje’ onder het pseudoniem AKA the Junkies. Ook presenteerde Willie Wartaal allerlei programma’s voor BNN, Zapp, RTL5 en de VPRO.