HOME

Arie Boomsma is een Nederlandse televisiepresentator, schrijver en ondernemer.

Arie Boomsma

Arie Boomsma

Over Arie Boomsma

Hij is geboren in Marken op 18 januari 1974. Hij studeerde psychologie en communicatie, en basketbalde veel. In zijn jonge jaren werkte Arie Boomsma regelmatig als model, maar uiteindelijk ging hij toch de televisiewereld in.
In augustus 2015 trouwde Arie Boomsma met zijn vriendin Romy Houwer. Ze hadden elkaar ontmoet bij een yogales en de vonk sloeg meteen over. Sindsdien lieten ze een liefdestattoo zetten en was Romy tijdens het huwelijk zelf zwanger van hun eerste kindje. Hun dochter, Bobby Jo, werd geboren op 1 februari 2016. Het gezin woont op het moment in Amsterdam.

Televisie

De televisieprogramma’s die Arie Boomsma maakt kenmerken zich met name door de religieuze, maatschappelijke en zelf-reflecterende thema’s die daarin worden besproken. Zo maakte hij onder andere 2008 en 2009 het programma ’40 dagen zonder seks’ waarbij jongeren werden gestimuleerd om bewust na te denken over de rol die seksualiteit in hun leven speelt. Ook presenteerde Arie Boomsma het programma ‘Uit de kast’, waarbij verschillende homoseksuele jongeren werden gevolgd bij hun coming out tegenover hun familie en vrienden. In 2014 presenteerde Arie Boomsma het programma ‘Hij is een zij’, waarin vijf transgenders van verschillende leeftijden werden gevolgd bij hun transitie naar het andere geslacht.

Auteur

In 2016 bracht Arie Boomsma ‘Beweeg!’ uit, een boek over hoe men gezonder kan leven door meer te bewegen en gezonder te eten. Het boek staat boordevol tips, sportoefeningen, praktijkervaringen en recepten. Daarvoor schreef hij onder andere het boek ‘Relishow’, een roman over een evangelist die sterrenstatus bereikt. Tevens bundelde Arie Boomsma Nederlandstalige poëzie in verschillende boeken, zoals ‘Ik weet niet welke weg je neemt’, ‘Met dat hoofd gebeurt nog eens wat’ en ‘Roofbloem’. Tenslotte schrijft Arie Boomsma elke week een nieuwe column voor de Flair over de dingen die hem op dat moment bezig houden.

Vondelgym

Focussen op één ding is voor Arie Boomsma niet weggelegd, want naast presentator en schrijver is hij ook ondernemer en heeft hij zijn eigen sportschool in Amsterdam: de Vondelgym. Hij opende de eerste vestiging in 2015 aan de Overtoom in Amsterdam. Inmiddels heeft hij een tweede vestiging geopend in
Tevens wil Arie Boomsma met Vondelgym iets terug doen voor Amsterdam door te helpen met het terugdringen van het bewegingstekort onder jongeren. Daarom is hij de samenwerking aangegaan met de gemeente Amsterdam en kunnen Amsterdamse jongeren die in het bezit zijn van een stadspas meedoen aan trainingen die in diverse Amsterdamse parken worden gegeven.