HOME

Arjen Lubach is geboren op 22 oktober 1979 in Groningen, waar hij ook opgroeide. Inmiddels is Arjen Lubach een succesvolle televisiepresentator

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Persoonlijk

De kinderen van het gezin Lubach werden christelijk opgevoed en het gezin ging tevens elke zondag naar de kerk. Arjen Lubach ging daarom ook naar basisschool ‘School met de Bijbel’, waarna hij naar het Maartenscollege in Haren ging. Op zijn twaalfde overleed zijn moeder aan borstkanker, wat bij hem een enorme impact maakte en hem bovendien liet twijfelen aan het geloof. Na de middelbare school besloot Arjen Lubach Spaans te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar hield hier vrij snel weer mee op. Voordat hij besloot te beginnen aan een studie filosofie, is Arjen Lubach een tijdje taxichauffeur in Groningen en havenmeester op Vlieland geweest. Tijdens zijn studie filosofie, studeerde Arjen Lubach tevens Zweeds.

Theater

Arjen Lubach staat al sinds 2001 op de theaterplanken met comedy- en theatershows. Zo maakte hij van 2001 tot en met 2014 deel uit van het theatergezelschap ‘Op Sterk Water’, wat zich met name focuste op improvisatietheater.
Sinds 2009 speelt Arjen Lubach samen met Tim Kamps onder de naam ‘het Monica da Silva Trio’. Wat begon als een voorstelling op theaterfestival De Parade, groeide uiteindelijk uit tot een volledige voorstelling waarmee zij in 2011 en 2012 in de Nederlandse en Belgische theaters speelden.

Boeken

Arjen Lubach debuteerde als schrijver in 2006 met zijn roman ‘Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend’, welke zeer positief werd ontvangen. Met name zijn schrijfstijl werd bejubeld. Daarna in 2008 bracht hij de roman ‘Bastaardsuiker’ en in 2011 de roman ‘Magnus’ uit. In 2013 bracht Arjen Lubach zijn eerste thriller uit, genaamd ‘IV’. Dit boek werd tevens genomineerd voor een Gouden Strop, dit is een award voor de beste Nederlandse thriller.

Zondag met Lubach

Sinds 2014 heeft Arjen Lubach zijn eigen programma op de Nederlandse televisie, namelijk ‘Zondag met Lubach’ en wordt uitgezonden op NPO3 door de VPRO. Het programma heeft de vorm van een satirische talkshow waarbij Arjen Lubach vanachter een bureau de actualiteiten van de afgelopen week op een humoristische manier doorneemt.
Vanuit het programma startte Arjen Lubach een burgerinitiatief als protest tegen de Nederlandse monarchie. Met dit burgerinitiatief wilde hij zichzelf uitroepen tot Farao der Nederlanden. Hoewel zijn initiatief 82.000 handtekeningen ophaalde, maakte de Tweede Kamer uiteindelijk bekend het niet op te nemen als agendapunt omdat zij, naar eigen zeggen, geen zeggenschap heeft over erfelijke titels.