Ilan Westphal

Ilan Westphal is een resultaatgerichte en gedreven algemeen manager met ervaring en expertise in het begeleiden van organisaties tijdens complexe transitie- en innovatietrajecten.

ilan westphal
Ilan Westphal

Over Ilan Westphal

Ilan Westphal heeft ruime ervaring met het aansturen van ondersteunende diensten in grote, complexe organisaties met hoogopgeleide professionals. Hij werkte in nationale en internationale organisaties binnen verschillende sectoren, waaronder: energie, zakelijke dienstverlening, retail en de publieke sector. Binnen deze organisaties en sectoren bekleedde Ilan Westphal verschillende eindverantwoordelijke posities op het gebied van HR, Shared Services en Informatie Management. Meer recent was hij als directeur bedrijfsvoering bij een grote organisatie in de publieke sector verantwoordelijk voor de gehele interne organisatie. Hier gaf hij leiding aan de directeuren van de ondersteunende diensten, waaronder: Financiën, IM & ICT, Marketing & Communicatie, Operations en Human Resources. Vanuit deze rollen heeft Ilan Westphal in het bijzonder ervaring met het ondersteunen en begeleiden van organisaties die een omvangrijke organisatieverandering doormaken zoals: overnames, fusies, splitsingen, (de)centralisaties en digitaliseringstrajecten. Hierbij is Ilan Westphal veelal betrokken bij het gehele proces van strategievorming tot aan de uiteindelijke realisatie van de geplande doelstellingen.

Loopbaan

De eerste stappen in zijn carrière zette Ilan Westphal bij de ABN AMRO Bank, waar hij aan de slag ging nadat hij zijn studie had afgerond. Hier raakte hij nauw betrokken bij een programma waarbij meerdere bedrijfsonderdelen tot één groot ‘Shared Service Center’ werden samengevoegd. Een dergelijk traject op basis van Shared Services met digitale selfservice oplossingen was een vrij nieuw concept in die tijd. De jaren daarna stond Ilan Westphal zelf aan het roer van een aantal omvangrijke nationale en internationale digitaliseringsprojecten en organisatieveranderingen binnen ABN AMRO Bank. Aansluitend was hij ruim twee jaar lang Directeur Informatie Management. Na deze laatste functie werkte Ilan Westphal onder andere als HR directeur, directeur Shared Services en directeur bedrijfsvoering in zeer uiteenlopende sectoren bij organisaties als: Nuon, Douwe Egberts en Hogeschool Utrecht. In deze organisaties was hij naast de dagelijkse bedrijfsvoering verantwoordelijk voor omvangrijke organisatieveranderingen, organisatieontwikkeling en strategierealisatie trajecten met een budgetverantwoordelijkheid tot € 100 miljoen en een lijnverantwoordelijkheid tot 1000 FTE. In deze en eerdere rollen heeft hij ruime ervaring opgedaan met het realiseren van omvangrijke transformatieprocessen, het begeleiden van de daarmee samenhangende cultuuromslag en het coachen en ontwikkelen van management en medewerkers.

Studie

Van 1993 tot 1998 studeerde Ilan Westphal geschiedenis aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het behalen van zijn bachelor diploma, haalde hij zijn master geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend begon Ilan Westphal naast zijn werk in 2002 aan een studie bedrijfskunde aan Henley Management College in Henley (Verenigd Koninkrijk). In 2006 behaalde hij zijn diploma.
Naast zijn studies geschiedenis en bedrijfskunde heeft Ilan Westphal meerdere andere programma’s en cursussen met succes afgerond. Zo volgde hij onder andere het Nyenrode Strategic Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit en het Senior Executive Program aan Tias Business School.

Persoonlijk

Ilan Westphal is geboren op 26 augustus 1974 in Amsterdam. Hij groeide op in Edam, ging naar de middelbare school in Hoorn en woont momenteel in Oosthuizen. Hij is getrouwd en heeft samen met zijn vrouw twee dochters en een zoon. In zijn vrije tijd houdt Ilan ervan om samen met zijn gezin te varen op het IJsselmeer en om de vakanties door te brengen aan de Middellandse zee. Verder houdt Ilan van sporten en is hij een enthousiast beoefenaar van Ving Tsun Kung Fu. Naast zijn eigen training geeft hij sinds enkele jaren ook met veel plezier les in dit systeem.