HOME

Ilan Westphal kenmerkt zich als een resultaatgerichte en gedreven algemeen manager met ruime ervaring met het aansturen van ondersteunende diensten in grote, complexe organisaties met hoogopgeleide professionals.

Ilan Westphal

Ilan Westphal

Over Ilan Westphal

Hij heeft ervaring in zowel nationale als internationale organisaties binnen verschillende sectoren, waaronder: energie, zakelijke dienstverlening, retail en de publieke sector. Binnen deze organisaties en sectoren bekleedde Ilan Westphal verschillende eindverantwoordelijke posities op het gebied van HR, Shared Services en Informatie Management. Meer recent was hij als directeur bedrijfsvoering bij een grote organisatie in de publieke sector verantwoordelijk voor de gehele interne organisatie. Hier gaf hij leiding aan de directeuren van de ondersteunende diensten, waaronder: Financiën, IM & ICT, Marketing & Communicatie, Operations en Human Resources. Vanuit deze rollen heeft Ilan Westphal in het bijzonder ervaring met het ondersteunen en begeleiden van organisaties die een omvangrijke organisatieverandering doormaken zoals: overnames, fusies, splitsingen, (de)centralisaties en digitaliseringstrajecten. Hierbij is Ilan Westphal veelal betrokken bij het gehele proces van strategievorming tot aan de uiteindelijke realisatie van de geplande doelstellingen.

Loopbaan

De eerste stappen in zijn carrière zette Ilan Westphal bij de ABN AMRO Bank, waar hij aan de slag ging nadat hij zijn studie had afgerond. Hier raakte hij nauw betrokken bij een programma waarbij meerdere bedrijfsonderdelen tot één groot ‘Shared Service Center’ werden samengevoegd. Een dergelijk traject op basis van Shared Services met digitale selfservice oplossingen was een vrij nieuw concept in die tijd. De jaren daarna stond Ilan Westphal zelf aan het roer van een aantal omvangrijke nationale en internationale digitaliseringsprojecten en organisatieveranderingen binnen ABN AMRO Bank. Aansluitend was hij ruim twee jaar lang Directeur Informatie Management. Na deze laatste functie werkte Ilan Westphal onder meer als directeur Human Resource, directeur Shared Services en directeur Bedrijfsvoering in verschillende sectoren, bij verschillende bedrijven, zoals Douwe Egberts, Hogeschool Utrecht en Nuon. Naast de dagelijkse werkzaamheden waarbij hij de bedrijfsvoering monitorde, hield hij zich bezig met organisatieveranderingen, organisatieontwikkeling en strategierealisatietrajecten met een budgetverantwoordelijkheid tot € 100 miljoen en een lijnverantwoordelijkheid tot 1000 FTE. In deze en eerdere rollen heeft hij ruime ervaring opgedaan met het realiseren van omvangrijke transformatieprocessen, het begeleiden van de daarmee samenhangende cultuuromslag en het coachen en ontwikkelen van management en medewerkers.

Studie

Van 1993 tot 1998 studeerde Ilan Westphal geschiedenis aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het behalen van zijn bachelor diploma, haalde hij zijn master geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend begon Ilan Westphal naast zijn werk in 2002 aan een studie bedrijfskunde aan Henley Management College in Henley (Verenigd Koninkrijk). In 2006 behaalde hij zijn diploma.
Naast zijn studies geschiedenis en bedrijfskunde heeft Ilan Westphal meerdere andere programma’s en cursussen met succes afgerond. Zo volgde hij onder andere het Nyenrode Strategic Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit en het Senior Executive Program aan Tias Business School.