HOME

Arthur Dontje was eigenaar en directeur van Dobla, een bedrijf dat 62 landen voorziet van chocoladedecoratie. Er staan fabrieken in onder andere Kessel, België, in Atlanta, de Verenigde Staten en in Vung Tau, Zuid-Vietnam. Arthur heeft het bedrijf in de zomer van 2018 verkocht en is een nieuwe uitdaging gestart. Momenteel is hij directeur van een family office genaamd Festina Lente Schoorl BV en is hij bij allerlei projecten betrokken.

Arthur Dontje

Arthur Dontje

Dobla

Na de middelbare school werkt Arthur Dontje twee jaar voor een importeursbedrijf en vervolgens gaat hij aan de slag in het bedrijf van zijn ouders. Zijn ouders waren toentertijd eigenaar van Dobla, een groothandel in halffabricaten voor bakkerijen. Ze leverden aan vierhonderd bakkerijen in Den Helder, Haarlem en Amsterdam. En ze waren eigenaar van een kleine chocoladefabriek. In 1988 overleed de vader van Arthur Dontje. Een jaar later, in 1989, brandde de fabriek af. Dit moment heeft Arthur doen besluiten om zich voornamelijk op chocolade te richten. Hij verkocht de groothandel in 1991 en besloot de fabriek in Nederland uit te breiden. Een aantal jaren daarna (1998) wordt er een fabriek overgenomen in België. Daarna volgende de Verenigde Staten (2005) en Vietnam (2011). Op dit moment bestaat Dobla uit drie fabrieken en een hoofdkantoor in Nederland met 500 werknemers wereldwijd. Arthur Dontje is ruim dertig jaar directeur-eigenaar, strategisch denker en adviseur geweest. De kans deed zich voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan en die heeft hij met beide handen aangegrepen. Zijn huidige activiteiten en kwaliteiten zet hij in bij Festina Lente Schoorl BV en bij het opzetten en ontwikkelen van andere initiatieven.

Nevenactiviteiten

Tussen 2011 en 2016 was Arthur Dontje voorzitter van Against Cancer, een organisatie die een vakantie of dagje weg organiseert voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker. Door middel van het organiseren van evenementen wordt er geld ingezameld om deze activiteiten te kunnen realiseren. Jaarlijks gaan er tachtig gezinnen hiervan op vakantie. Als voorzitter heeft Arthur Dontje in vijf jaar tijd de organisatie verder opgezet. In 2016 nam hij afscheid als voorzitter, maar nog steeds is hij actief voor Against Cancer; hij biedt de stichting nog financiële steun en denkt mee in het opzetten van projecten.

Persoonlijk

Arthur Dontje (31 maart 1959) is 29 jaar samen met zijn vrouw Jolanda. Ze kregen twee zoons: Indy (1992) en Milan (1995). Een van Arthur Dontje’s grootste passie is karten. Hij is erg fanatiek en zijn zoons racen ook allebei. Hij is zelfs bezig met het ontwikkelen van een eigen viertakt kartmotor, die wil hij dit jaar of volgend jaar op de markt zetten. Ook is hij een motorliefhebber en rijdt hij graag motor. Hij heeft veel reizen gemaakt in zijn leven, ook veel zakelijke reizen, tegenwoordig reist hij minder, maar hij maakt nog graag samen met zijn vrouw een verre reis.