HOME

Michiel Huisman is geboren op 8 juli 1981 in Amstelveen. In 2008 trouwde Michiel Huisman met actrice Tara Elbers, waarmee hij onder andere samen te zien was in de film ‘Phileine Zegt Sorry’ (2003).

Michiel Huisman

Michiel Huisman

Over Michiel Huisman

Ze trouwden in het geheim en maakten pas achteraf bekend dat ze in het huwelijksbootje waren gestapt. Een jaar voordat Michiel Huisman en Tara Elbers elkaar het ja-woord gaven, in 2007, kregen zij al samen een dochtertje genaamd Hazel. Het gezin woont momenteel zowel in de Verenigde Staten als in Nederland.

Acteercarrière op Nederlandse bodem

Michiel Huisman heeft eigenlijk nooit de toneelschool of een gelijksoortige opleiding gedaan. Hij heeft het acteren echt in de praktijk geleerd nadat hij na zijn eerste grote rol in de film ‘Suzy Q’ steeds meer rollen kreeg. Zo speelde hij onder andere in Costa! (zowel de film als de serie), Volle Maan, Phileine Zegt Sorry en Zwartboek. Daarnaast speelde Michiel Huisman rollen in televisieseries zoals Spangen, Meiden van de Wit, Bloedverwanten en De Co-assistent.

De oversteek naar de Verenigde Staten

Het jaar 2010 was een belangrijk jaar voor Michiel Huisman. Vanaf dat jaar was hij namelijk te zien in de Amerikaanse huiskamers in de televisieserie Treme. Deze serie draaide om het herstel van de wijk Tremé in New Orleans na de orkaan Katrina. Hierin speelde Michiel Huisman een Amsterdammer die in New Orleans geld wil verdienen als straatmuzikant. Sinds 2013 speelt Michiel Huisman tevens een rol in de Amerikaanse hitserie Nashville over de country-muziekscene. Hierin speelt hij de rol van een producer en gitarist.
De grote doorbraak in de Verenigde Staten van Michiel Huisman was natuurlijk toen hij de rol van Daario Naharis in Game of Thrones overnam in 2014. Sindsdien is hij nog altijd te bewonderen in de serie die wereldwijd een onmetelijk groot succes is. Tevens speelt Michiel Huisman een terugkerende rol in de Canadese sciencefiction-serie Orphan Black.
Naast televisieseries heeft Michiel Huisman een aantal rollen gespeeld in grote Amerikaanse films, namelijk World Z met Brad Pitt, Wild met Reese Witherspoon en The Age of Adaline met Blake Lively.

Muzikale carrière

Niet alleen acteren, maar ook zingen is een koud kunstje voor Michiel Huisman. Tot aan 2003 maakte Michiel Huisman deel uit van de band Fontane, waarmee hij de soundtracks voor Costa en Volle Maan maakte. Nadat een aantal bandleden besloten te stoppen ging Michiel Huisman zelf verder en bracht hij nog twee singles uit (in 2005 en 2006). Daarna heeft hij zich volledig gestort op zijn acteercarrière.