HOME

Peter R. de Vries is een Nederlandse misdaadverslaggever en journalist. Hij is onder andere bekend van het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ en ‘Internetpesters aangepakt’.

peter-r-de-vries

Peter R de Vries

Jeugd

Peter R. de Vries is geboren op 14 november 1956 in Aalsmeer. Zijn jeugd bracht hij door in Amstelveen. Peter ging in Amsterdam naar de middelbare school. Na de middelbare school startte hij een jaar bij de Koninklijke Landmacht, om zijn dienstplicht te vervullen. Tijdens zijn dienstplicht vervulde Peter tevens een functie binnen het bestuur van de Algemene Vereniging Nederlandse Militairen.

Carrière

Peter startte zijn carrière als journalist bij de Telegraaf, waar hij zich bezig hield met verslag geven op het gebied van misdaad. Daarna werkte Peter bij het tijdschrift Aktueel, waar hij de functie van hoofdredacteur uitoefende. Op dat moment startte hij ook zijn carrière op televisie, omdat hij deelnam aan het programma ‘Crime Time’.
Peter R. de Vries heeft een aantal spraakmakende zaken opgelost. Zo heeft hij een aantal belangrijke ontdekkingen gedaan in de Schiedammer parkmoord en de Puttense Moordzaak met het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’.
Een van de meest spraakmakende zaken waar Peter onderzoek naar heeft gedaan, was de ontvoering van Freddy Heineken. Hier was De Vries nauw bij betrokken, waardoor hij een van de ontvoerders kon opsporen in het buitenland. Later heeft De Vries hier ook een boek over geschreven.
Naast deze zaak heeft Peter onderzoek gedaan in de zaak van Joran van der Sloot. Joran van der Sloot zat achter de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway, zoals bleek door het onderzoek van Peter. Hij achtervolgde Joran met verschillende camera’s, waardoor dit duidelijk werd. Uiteindelijk is dit onderzoek zo goed opgezet en bekeken, dat Peter hier een Emmy Award voor ontving.

Sport

Naast de misdaad houdt Peter zich bezig met de behartiging van verschillende belangen van sporters. Peter is een samenwerking aangegaan met Royce, zijn zoon, en heeft het sportbureau PR Sportmanagement BV opgezet. Samen behartigen zij voornamelijk belangen van profvoetballers.
Ook houdt de Vries zich bezig met het schrijven van verschillende artikelen en blogs op het gebied van misdaad en de verfilming van het boek over de Ontvoering van Freddy Heineken. Peter geeft verschillende lezingen met betrekking tot misdaad. Peter R de Vries is ook vaak te zien als deskundige op het gebied van misdaad bij verschillende programma’s, zoals ‘RTL Late Night’ en ‘De Wereld Draait Door’.