HOME

Chantal Janzen is geboren op 15 februari 1979 in Tegelen en is een bekende Nederlandse actrice, presentatrice en musicalster.

Op de kleuterschool was al duidelijk dat Chantal een musicaltalent was; zij droomde ervan om danseres te worden. Na de middelbare school ging Chantal naar de Hogeschool Arnhem, om de opleiding dans te doen. Haar vervolgopleiding deed ze aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze les kreeg in klassieke dans, moderne dans, jazzdans, tapdans, acteren, spel en zang en musicalrepertoire.

Ze is op 15 december 2014 getrouwd in Londen met Marco Geerartz, waarmee ze samen zoon James heeft. Momenteel is Chantal woonachtig in Amsterdam

Chantal Janzen

Chantal Janzen

Carrière

Na haar opleiding ging Chantal stage lopen bij Joop van den Ende Theaterproducties. Daar werd zij al snel gecast voor de musical ’42nd Street’. Chantal heeft daarna in verschillende musicals een rol gekregen. Chantal had een hoofdrol in ‘Saturday Night Fever’, waarna ze te zien was in ‘Crazy for You’. Ook speelde Chantal in ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’, ‘Beauty and the Beast’ en in ‘Tarzan’. In de musical ‘Petticoat’ in 2010, ‘Wicked’ in 2011/2012 en ‘Hij gelooft in Mij’ heeft Chantal verschillende rollen mogen spelen. Ook trad ze op als soliste tijdens de ‘Musicals in Ahoy in 2002 en 2004’.

Op televisie is Chantal regelmatig te zien. In 2011 is Chantal overgestapt van de AVRO naar RTL-4. Bij de AVRO heeft ze onder andere het ‘Gouden Televizier-Ring Gala’, ‘Musical Sing-Along’ en ‘Weten zij veel!?’ gepresenteerd. Op RTL-4 was zij onder meer te zien in ‘De Jongens tegen de Meisjes’, ‘Everybody Dance Now’, ‘Holland’s Got Talent’ en ‘Chantal blijft slapen’. In samenwerking met Gordon presenteerde zij ‘Beat the Best’ en samen met Carlo Boszhard ‘Staatsloterij Live’. Daarnaast heeft ze in samenwerking met Martijn Krabbé het talentenprogramma ‘Idols’ gepresenteerd. Ze speelde in onder andere ‘Baantjer’, ‘IC’, ‘De Band’, ‘Samen’, ‘Goede Tijden Slechte Tijden’, ‘Meiden van De Wit’, ‘Kinderen geen bezwaar’, ‘Divorce’ en ‘Fish Hooks’. Daarnaast was ze te zien in ‘De Lama’s’, ‘Katja vs. De Rest’ en ‘De TV-Kantine’. Tevens kreeg ze een aantal rollen in verschillende films, waaronder ‘Deuce Bigalow: European Gigolo’, ‘Volle maan’, ‘Alles is Liefde’, ‘Kicks’, ‘Het Geheim’, ‘Loverboy’ en ‘Pak van mijn hart’. Daarnaast heeft ze haar stem ingesproken bij de films ‘Shrek the Third’, ‘Enchanted’ en ‘Nanny McPhee 2’.

Naast de diverse musical hits die Chantal op haar naam heeft staan, heeft ze in december 2002 de cd-single ‘Achter de sterren’ uitgebracht, de titelsong van de speelfim ‘Science Fiction’. Samen met Frans Pollux zong zij ‘Hallo in de Yellow’. Tevens heeft zij de hits ‘Achter de Sterren’, ‘Last Christmas’ en ‘We wish you a merry Christmas’ op haar naam staan. Met Paul de Leeuw zong zij ‘Appels op het tafelsprei’. Ook ‘Crazy’, een nummer van Seal heeft zij gezongen met Stanley Burleson. Met Rowwen Hèze zong zij het nummer ‘Liefde’ en ‘Deze daag’ en samen met Yes-R het lied ‘Vecht mee’, waarvan de opbrengst naar het KWF ging. Ze zong ‘Alle vogels’ samen met Bastiaan Ragas. In samenwerking met Los Angeles, The Voices zong Chantal het lied ‘Voor ons allebei’. Daarnaast heeft ze het album ‘Kolderliedjes’ op haar naam staan.

Prijzen

In 2002 mocht Chantal de ‘John Kraaijkamp Musical Award 2002 voor Aanstormend Talent’ in ontvangst nemen. Deze prijs werd haar uitgereikt voor haar hoofdrol in ‘Saturday Night Fever’. Ook kreeg zij de ‘Soetelieve Beurs voor Aanstormend Musicaltalent’. In 2005 kreeg ze de ‘Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol’ in de musical ‘Crazy for You’. Chantal werd in 2006 genomineerd voor ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol’ voor ‘Beauty and the Beast’ en in 2007 voor de hoofdrol van Jane in de musical ‘Tarzan’. Tevens kreeg ze een prijs voor het ‘TV-moment van het Jaar 2008’, omdat ze van mening was dat voormalig hockey-speelster Fatima Moreiro de Melo beter kan hockeyen dan kan zingen. Na een zangoptreden van Fatima sprak Chantal de woorden; “Wat kan ze hockeyen, hè die meid!”, hetgeen heeft geleid tot de uitreiking van de prijs aan Chantal.In 2014 is Chantal uitgeroepen tot Lekkerste Milf 2014, door de luisteraars van de radiozender 538. Daarmee versloeg ze Doutzen Kroes en Koningin Maxima.