HOME

Danny Mekic’ staat bekend als een Nederlandse ondernemer en professional op het gebied van internet. Danny verzorgt trainingen, is gastdocent, spreker en dagvoorzitter. Hij schrijft regelmatig wetenschappelijke artikelen en is adviseur op het gebied van technologie, media, communicatie, ondernemerschap en innovatie.

Danny is geboren op 12 januari 1987 te Amsterdam. Hij groeide op in Amsterdam en heeft daar de opleiding Rechtsgeleerdheid gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie hield Danny zich al bezig met zijn professionele ontwikkeling. Zo was hij lid van het Pleitgenootschap C.I.C.E.R.O en het Pleitgenootschap G.R.O.T.I.U.S, lid van de Facultaire Studentenraad Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht en de Strafrechtelijke Vereniging M.P. Vrij.

Danny Mekic

Danny Mekić

Carrière

Danny begon op jonge leeftijd met zijn carrière. In 2002 richtte hij een internetbedrijf op, op 15-jarige leeftijd. Hij stopte op 17-jarige leeftijd met zijn middelbare school om zich volledig te focussen op zijn ondernemerskwaliteiten. In 2003 was hij tevens regelmatig te zien bij de VARA in het debatprogramma het ‘Jongeren Lagerhuis’.

In 2007 startte hij de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Daar werd hij toegelaten, zonder in het bezit te zijn van een vwo-diploma. Momenteel is hij nog steeds werkzaam aan de Universiteit Amsterdam als gastdocent. Tevens was hij voorzitter van de Facultaire Studentenraad van deze universiteit. Tegenwoordig wordt hij regelmatig door andere universiteiten en hogescholen gevraagd om college te geven voor het vak Entrepreneurship. Daarnaast treedt Danny vaak op als jurylid bij innovatiewedstrijden, in panels en als gastspreker. Ook op televisie is Danny regelmatig te zien als internet- en communicatie-expert, o.a. bij ‘De Wereld Draait Door’.

Na zijn studie was Danny paralegal bij een Amsterdams advocatenkantoor in 2008. Tevens slaagde hij in dat jaar voor zijn opleiding als peer-mediator.

Van 2010 tot 2013 adviseerde hij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over ondernemerschap in het onderwijs. Sinds 2011 is hij partner bij NewTeam, een onderneming die advies geeft over strategische vraagstukken van andere organisaties.

Sinds september 2011 is Danny regelmatig te horen op de radio, waar hij actuele online ontwikkelingen bespreekt bij het programma ‘Hotel Kooij’. In 2012 presenteerde hij het programma ‘TV Lab Greenroom’, in samenwerking met Eva Jinec. In dit programma werden nieuwe tv-formats getest, waardoor programmamakers van de publieke omroep de kans kregen hun format te testen.

Publicaties

In 2008 werd het boek ‘Internetrecht 2.0’ gepubliceerd, waar Danny medeauteur van is. Daarnaast heeft Danny vele publicaties op zijn naam staan, die betrekking hebben op zijn vakgebied. ‘Downloaden is geen diefstal’, ‘Niet downloaden en geen Spotify, dus geen innovatie’ en ‘Facebook kent geen uitgang’ zijn enkele voorbeelden van publicaties die Danny heeft geschreven. Om enkele andere voorbeelden te noemen; in 2011 schreef Danny: ‘Het is crisis bij rampensite Crisis.nl’, ‘Young ceo’s en in 2012 ‘Nieuwe vakbeweging moet álle organisaties verbinden’, ‘Hoe meer social media op de werkvloer, hoe beter?’ en ‘Vakbeweging mist kans voor verjongingskuur’.

Prijzen

Door het programma het ‘Jongeren Lagerhuis’ van de VARA is Danny uitgeroepen tot ‘Best Debater’ in 2003. In 2008 heeft Danny de Nationale Pleitmarathon in Rotterdam gewonnen. Het blad Quote heeft hem in 2008 genomineerd voor ‘Student-ondernemer van het jaar’ en hem benoemd als de ‘Jongste hoogvlieger’. Ook in het weekblad Elsevier werd Danny uitgeroepen tot een van de 50 grootste Nederlandse talenten in 2009. In 2009 ontving hij tevens de prijs van ‘Jongste Ondernemer van het jaar 2009’, uitgereikt door het ondernemersblad Sprout.