HOME

Marlijn Weerdenburg is geboren in Schiedam op 1 april 1983. Momenteel is ze single en ook niet op zoek naar een partner. Marlijn woont momenteel in Amsterdam en rijdt vaak motor in haar vrije tijd.

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg

Opleiding en carrière

Al op jonge leeftijd krijgt Marlijn zangles van Edwin van Gelder en Edward Hoepelman. Na haar VWO-diploma studeert ze muziektheater aan het Brabants Conservatorium in Tilburg in de periode van 2001-2004. Tijdens deze studie mag Marlijn een rol spelen in de kinderproductie ‘Vuil Kind’ van Stella Den Haag. Ook is Marlijn in 2002 te zien in ‘Lachen Verboten’ en van 2004-2006 in ‘Verboden te lachen’, een voorstelling die op naam staat van Herman van Veen. Zij toert daarmee door Duitsland, België en Duitsland. In 2006 schrijft zij haar theatersolo ‘Brieven van mijn moeder’, onder begeleiding van Titus Tiel Groenstege. In hetzelfde jaar produceert ze ‘All Tomorrow’s Parties’, onder regie van Bram de Sutter.

In 2008 studeert Marlijn af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Onder begeleiding van Paul de Munnik en Adelheid Roosen maakt zij een theatersolo, genaamd ‘Heimwee’. In 2008 loopt Marlijn stage bij de musical ‘Hair’. Na haar studie is Marlijn te zien in de musical ‘Soldaat van Oranje’, onder regie van Theu Boermans. In 2012 mag ze een gastrol spelen bij het programma ‘Toren C’. In 2013 mag zij de rol van Julia op zich nemen, in de voorstelling ‘Romeo and Juliette: het concert’. De muzikant Helge Slikker heeft een popconcert gemaakt van de klassieker van William Shakespeare.

Miss Molly & Me

Marlijn ontmoet Helge bij de muziektheater voorstelling ‘Marilyn Monroe: Diamonds are a girls best friend’ van Matzer Theaterproducties. Zij besluiten een nummer en videoclip op te nemen met de band van Helge, waarmee ze een hit scoren. Na deze hit besluiten Helge en Marlijn de band ‘Miss Molly & Me’ op te richten, waarmee ze in 2010 op onder andere het Theaterfestival de Boulevard, het Fringe Festival en de Uitmarkt optreden. In 2011 brengt de band het album ‘Rewind and Say Hello’ uit. Ook het album ‘Travelers’ staat op naam van dit duo. In 2011 werd de band uitgeroepen tot de LINDA huisband door LINDA Magazine. De band heeft internationaal succes en heeft getoerd in o.a. Amerika, Italië en Zuid-Afrika. In 2014 stond het duo ook in de Nederlandse theaters.

Danni Lowinski

De blondine is bekend geworden bij het Nederlandse publiek door de serie Danni Lowinski, van de makers van ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Divorce’. Marlijn vertolkt de rol van een advocate die mensen bij staat voor 1 euro per minuut. Door haar uitdagende kleding en brutale taal wil het haar niet lukken om een baan te krijgen bij een advocatenkantoor, waardoor ze besluit een eigen praktijk te beginnen in een winkelcentrum.

Wie is de mol?

Ook in het spelprogramma ‘Wie is de mol’ is Marlijn te zien als kandidaat. In het spelprogramma moeten kandidaten er achter komen wie het spel saboteert en de mol is. Tijdens het programma bouwt Marlijn een vriendschap op met Rik van de Westelaken, bekend als nieuwslezer bij RTL. In januari wordt bekend dat Marlijn samen met Rik een filmscript gaat produceren. De inhoud van het script is nog niet bekend.