HOME

Charles Geerts begon ooit het ondernemerschap als marktkoopman in Amsterdam, hij verkocht groente en fruit op de Dappermarkt. Vervolgens begon hij een postorderbedrijf in erotische artikelen.

Met de winst die hij hiermee behaalde, kocht hij verschillende panden op. Zo begon hij als vastgoedondernemer in Amsterdam. Het ontroerend goed heeft hem voldoende vermogen opgeleverd zodat hij andere mensen in de wereld financieel kan steunen.

Charles Geerts

Charles Geerts

Afrika

Charles Geerts hart ligt in Afrika, vooral in Kenia. Al meer dan twintig jaar bezoekt hij het land en steunt daarbij verschillende maatschappelijk projecten met de stichting Vrienden van Ol Lentille. Samen met de stichting heeft Charles Geerts twee volwaardige scholen opgezet, waar nu meer dan 580 kinderen naar toe gaan. Hierbij wordt dan niet alleen de scholing gefinancierd, ook zijn de slaapzalen ingericht en wordt er voor eten gezorgd. Met kerst zorgt hij ervoor dat iedereen een cadeau krijgt.

In Kenia gaat iedereen van maandagochtend tot en met vrijdagavond naar school. Kinderen slapen en eten er ook. Dit maakt de school relatief duur. Daarom heeft de stichting ervoor gezorgd dat er ook een school is gebouwd dichterbij het huis van de kinderen. Nu kunnen kinderen van de lagere school ’s avonds gewoon naar huis, ondanks dat het soms wel twaalf kilometer lopen is.

Charles Geerts is al meer dan tien jaar betrokken bij deze projecten via stichting Vrienden van Ol Lentille. Ook zijn dochter helpt bij de ondersteuning van het project, zij heeft drie maanden vrijwilligerswerk gedaan.

De Blijde Ruiters

Charles Geerts sponsort ook De Blijde Ruiters in Zaandam, een manage waar mensen met een beperking onder begeleiding kunnen paardrijden. Hij zorgt voor een jaarlijkse bijdrage en heeft eerder een paard geschonken. Dit paard bleek achteraf te oud en ongeschikt, dus heeft hij in 2011 nog eens een paard geschonken.

Medische steun

Naast zijn steun aan Kenia en de Blijde Ruiters, steunt Charles Geerts een project van de VU Medisch Centrum in Amsterdam. In Amerika is er een nieuw bestralingsapparaat ontwikkeld om een tumor beter te kunnen bestralen. Samen met anderen heeft Charles Geerts dit project gesponsord zodat het ook in Europa gebruikt kan worden. De MRIdian is een bestralingsapparaat met een geïntegreerde MRI-scanner dat heel specialistisch en precies organen kan behandelen. Dit zorgt ervoor dat er vijf keer minder bestraald hoeft te worden. Tevens doneert Charles Geerts aan onderzoeken naar kanker en Parkinson, en goede doelen als KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) en verschillende dierstichtingen.