HOME

Watze de Vries is actief in de vastgoedbranche. Op dit moment is hij in dienst van een vastgoedbedrijf in het noorden, maar hij heeft de ambitie om zijn eigen vastgoedonderneming op te zetten die zich richt op ‘groen’ vastgoed, vastgoed waarbij duurzaamheid voorop staat.

Watze de Vries

Watze de Vries

Loopbaan

In het examenjaar van het middenstandsonderwijs werd Watze de Vries ontdekt als model. Nadat hij zijn diploma had behaald reist hij de wereld over voor zijn modellencarrière. Na tweeënhalf jaar vond hij het genoeg geweest; als nuchtere Fries was de modellenwereld hem te overdreven. Wel heeft hij veel gezien en geleerd en veel internationale contacten opgedaan in die periode. Hierna rolde Watze de Vries de textielbranche in, eerst als vertegenwoordiger voor een kledingmerk en vervolgens richtte hij zijn eigen textielbederijf op in Turkije. Door gezondheidsproblemen besloot Watze de Vries weer terug te gaan naar Nederland en hier kwam hij in contact met een van de eigenaren van het kledingmerk Scotch & Soda. Samen hebben zij besloten om een textielbedrijf op te richten. Wegens de oprichting van het textielbedrijf kocht hij een pand in Amsterdam. Dit was zijn eerste stap in de vastgoedbranche.

Watze de Vries bouwde een vastgoedportefeuille op in Amsterdam, hier is hij ook trots op; dat hij als jonge Friese ondernemer een vastgoedportefeuille heeft opgebouwd in Amsterdam. Na een persoonlijk faillissement en een aantal rechtszaken, krabbelde Watze de Vries weer een dal uit. Tegenwoordig is hij werkzaam bij een vastgoedbedrijf en houdt hij zich bezig met het aankopen, ontwikkelen en verhuren van vastgoed.

Ondernemerschap

Watze de Vries heeft de ambitie om zelf weer te gaan ondernemen, hiervoor heeft hij de bedrijfsnaam al vastgelegd: Multigreen Investment. Hij wil zich gaan richten op groen vastgoed. Het vastgoedbedrijf waar hij op dit moment werkzaam is, werkt samen met een bedrijf dat woonunits heeft ontwikkeld die Fins Building heten. Watze de Vries wil met zijn eigen vastgoedonderneming soortgelijke projecten gaan opzetten waarbij de woning gasloos, CO2-loos is en energieneutraal. Zijn eigen bedrijf zal hij eerst in zijn vrije tijd gaan opbouwen, naast zijn functie in loondienst.

Privé

Watze de Vries wordt geboren op 28 februari 1969 in Heereveen. Op dit moment woont hij samen met zijn partner en hun pasgeboren dochter in Oranjewoud. Dit is zijn vierde kind, want samen met zijn ex-vrouw heeft hij nog drie kinderen, twee zoons en een dochter. Zijn kinderen zijn zijn passie; hij gaat graag met ze op pad, samen thuis zijn of samen sporten. In zijn vrije tijd vindt Watze de Vries het leuk om te wielrennen, surfen, suppen of fitnessen. Tevens geniet hij van de Friese meren en wateren in Friesland.