HOME

Dirk Zeelenberg (Rotterdam, 1969) is vooral bekend als acteur van de RTL 4-serie Divorce, maar hij timmert ook aan de weg als trouwambtenaar, spreker en schrijver.

Dirk Zeelenberg

Dirk Zeelenberg

Ondernemerschap

Het ondernemerschap zat er bij hem altijd al in en door zijn brede interesses wist hij dat hij later veel verschillende dingen wilde gaan doen. Eén ding wist hij zeker; al vanaf zijn dertiende wilde hij acteur worden. Dirk Zeelenberg is een zogenoemde autodidact, hij heeft niet gestudeerd, maar heeft alles op eigen kracht gedaan. Op dit moment bestaat zijn werkweek voor een derde uit acteren, een derde uit trouwambtenaar en een derde uit sprekersklussen, en ondertussen is hij bezig met een tweede boek.

Acteur

Dirk Zeelenbergs eerste echte acteerrol was in het theater bij ‘De Zaak Kenny’ onder regie van Ton Lutz. Hij was negentien en met deze rol brak hij door. Een jaar later stond hij met Mary Dresselhuys op de planken. In de jaren erna heeft hij in verschillende films gespeeld, waaronder Zwartboek, Antiona en Hartenstraat. Ook heeft hij diverse rollen gespeeld in verschillende series, waarbij zijn bekendste rol was in de serie Divorce. Voor nu heeft hij een rol in de serie Tinus op de planning staan.

Trouwambtenaar

Sinds een paar jaar is Dirk Zeelenberg werkzaam als trouwambtenaar. Toen hij werd gevraagd door een echtpaar om hen te trouwen, zei hij meteen ja, zonder te weten wat hij moest doen en hoe hij dat zou aanpakken. Toen hij eenmaal de eerste zinnen voorlas van de speech die hij voor hen had geschreven, vond hij dit zó leuk, dat hij dit vaker wilde gaan doen. Het werk als trouwambtenaar bracht hem tot een nieuwe webserie voor het Algemeen Dagblad waarin toekomstige echtparen met een bijzonder verhaal centraal zullen staan. Inmiddels heeft Dirk Zeelenberg talloze huwelijken voltrokken. Iets dat hij nog altijd met veel plezier doet. Zo trouwde hij onlangs Lieke Martens en haar partner in Spanje.

Spreker

Door het speechen op een trouwerij is Dirk Zeelenberg ook gaan spreken voor bedrijven. Mensen vinden het leuk als hij bij een evenement is, ze huren hem in als er een beetje gelachen mag worden; Dirk Zeelenberg heeft humor en dat verwerkt hij ook in zijn presentaties. Hij wordt gevraagd om te spreken over uiteenlopende onderwerpen, schrijft persoonlijke speeches, is jurylid en doet presentaties bij bijvoorbeeld een gala of veiling.

Boek

Ook schrijven is een van zijn passies. In het najaar van 2016 verscheen zijn eerste boek: “Niet bepaald een succesverhaal – over lef, missers en schaamteloos genieten”. Het boek zelf is echter wel een succesverhaal geworden; er zijn inmiddels meer dan 65.000 exemplaren verkocht. Dirk Zeelenberg is ook alweer bezig met een tweede boek. Dit boek gaat over de liefde, dit vindt hij een van de mooiste onderwerpen om over te schrijven.

Privéleven

Dirk Zeelenberg vindt het belangrijk om te genieten, om niet alleen aan het werk te zijn, maar om ook veel tijd door te brengen met zijn vriendin en kinderen. Hij gaat bijvoorbeeld graag uit eten met zijn vrouw of zorgt ervoor dat hij meegaat met de schoolreisjes van zijn kinderen. Hij maakt ook graag uitstapjes naar het buitenland, waarbij Spanje zijn favoriet is. In de toekomst hoopt hij nog veel stellen te mogen trouwen, leuke rollen te spelen in films en series, en mooie boeken uit te brengen. Maar boven alles wil hij tevreden zijn, zoals hij zegt: “Groot geluk is ook tevreden zijn.”