HOME

Sylvana Simons is een bekend figuur in zowel de Nederlandse televisie- als radiowereld. Ze werd geboren in Paramaribo op 31 januari 1971, maar verhuisde op jonge leeftijd al naar Amsterdam.

Sylvana Simons

Sylvana Simons

Over Sylvana Simons

Toen ze nog maar op de basisschool zat begon Sylvana Simons al met het volgen van balletlessen. Dit leidde er zelfs toe dat ze uiteindelijk werd toegelaten op de balletacademie van Lucia Marthas. Naast de balletacademie volgde ze tevens een opleiding aan de kappersvakschool. Nadat ze aan beide haar opleiding succesvol af had gerond werkte ze lange tijd als kapster en danseres. Als danseres danste ze onder andere voor het John de Mol Showballet en ging ze op tour met 2 Brothers on the 4th Floor en CB Milton.
Sylvana Simons heeft een zoon en een dochter, en was tussen 2003 en 2006 getrouwd met Frank van Hoorn. Het is onbekend of ze momenteel een relatie heeft.

Een carrière in de media

In de zomer van 1995 verruilde Sylvana Simons haar banen als danseres en kapster voor een baan als VJ bij muziekzender TMF. De zender was pas net begonnen en samen met andere presentators zoals Bridget Maasland en Wessel van Diepen wist zij TMF tot een groot succes te maken.
1999 verruilde Sylvana Simons TMF echter voor SBS waar ze het reality-programma De Bus en Sexquiz on the Beach organiseerde. Ze bleef echter niet lang bij SBS, want al na een jaar stapte ze over naar RTL, waar ze tot aan 2009 vele programma’s presenteerde. Daarna heeft Sylvana Simons nog twee programma’s gepresenteerd bij de NPS en is ze sinds 2012 regelmatig te zien als tafeldame bij De Wereld Draait Door.
Naast televisieprogramma’s, heeft Sylvana Simons ook een breed scala aan radioprogramma’s gepresenteerd. Zo heeft haar eigen programma’s gehad op Radio 538, Noordzee FM en Radio 6. Tegenwoordig heeft ze een radioshow op Sublime FM.

Politieke carrière

In mei 2016 maakte Sylvana Simons bekend dat ze partijlid is van de op dat moment relatief nieuwe politieke partij ‘Denk’. Eén van haar drijfveren voor haar deelname aan de Nederlandse politiek is het bestrijden van racisme, discriminatie en xenofobie die zij nog steeds verankerd in de Nederlandse maatschappij en tradities ziet. Het lidmaatschap van Denk van Sylvana Simons leidde tot veel kritiek in zowel de reguliere media als social media en was veelal racistisch van aard. In reactie op haar kritiek op Zwarte Piet als Nederlandse traditie werd er op Facebook een ‘Uitzwaaidag voor Sylvana Simons’ georganiseerd, welke ook door minister-president Mark Rutte publiekelijk werd afgekeurd.