HOME

Douwe Bob Posthuma is een Nederlandse zanger, geboren in Amsterdam op 12 december 1992.

Douwe Bob

Douwe Bob

Over Douwe Bob

Oorspronkelijk zat Douwe Bob op het vwo, maar behaalde uiteindelijk een vmbo-diploma doordat hij meerdere malen van school was gestuurd. Zijn ambitie was dan ook helemaal niet om te gaan studeren, maar om verder te komen in de muziekwereld. Een passie voor muziek had Douwe Bob al vanaf jonge leeftijd. Toen hij zes was begon hij met pianospelen, voornamelijk jazz en klassiek. Op zijn veertiende kwam daar de gitaar bij.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland

In 2012 deed Douwe Bob mee met eerste seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, een talentenjacht gepresenteerd door 3FM DJ Giel Beelen. In deze talentenshow gaat men op zoek naar het beste singer-songwriter talent van Nederland, waarbij de deelnemers die door mogen naar de vervolgrondes elke week een nieuw nummer op basis van een bepaald thema moeten schrijven en ten gehore moeten brengen. Douwe Bob won de finale met het nummer ‘Multicoloured Angels’, welke daarna ook als single werd uitgebracht en in de Nederlandse hitlijsten terechtkwam.

Carrière in een stroomversnelling

Al snel na zijn overwinning bij De Beste Beste Singer-Songwriter van Nederland bleek dat Douwe Bob alles behalve een eendagsvlieg is. Zijn muzikale mix van ‘sixties en seventies folk en rock’ heeft ervoor gezorgd dat hij anno 2016 al drie albums op zijn naam heeft staan, waarvan zijn tweede album zelfs de nummer één-positie in de Nederlandse Album Top 100 bereikte. Op dit album stond ook het succesvolle nummer ‘Hold Me’, welke Douwe Bob samen met zangeres Anouk opnam.
Dit grote succes in de hitlijsten heeft er toe geleid dat Douwe Bob moeiteloos concertzalen over het hele land uitverkoopt en ook al op vele (internationale) festivals heeft mogen spelen.

Nederlandse inzending Eurovisie Songfestival 2016

In mei 2016 mocht Douwe Bob Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Hij wist zelfs een plek in de finale te veroveren, maar behaalde daar uiteindelijk de elfde plaats. Hoewel hij het naar eigen zeggen eerst ‘een bittere pil’ vond dat hij niet had gewonnen, werd het nummer uiteindelijk alsnog een succes in de Nederlandse hitlijsten.
Het hele proces dat Douwe Bob heeft doorgelopen in voorbereiding op optreden op het Eurovisie Songfestival is ook vastgelegd in een documentaire die 3FM DJ Annemieke Schollaardt maakte voor de AVROTROS. Hierin volgt zij Douwe Bob vanaf het moment dat de tekst en melodie van ‘Slow Down’ worden geschreven tot aan het moment dat Douwe Bob vertrekt naar Stockholm. De documentaire werd in het weekend voor het Eurovisie Songfestival uitgezonden op NPO1.