HOME

Eric Roks (geboren te Breda) is een belastingadviseur gespecialiseerd op het gebied van het nationale en internationale belastingrecht. Tevens is hij oprichter/eigenaar van Drs E.C.N. Roks Belastingadviseur BV, kantoorhoudend te Breda.

Eric Roks

Eric Roks

Loopbaan

Van 1973 tot 1980 studeerde Eric Roks Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1980 behaalde hij het doctoraal examen. Onmiddellijk daarna trad hij als belastingadviseur in dienst bij, wat thans heet, Loyens & Loeff. Tot 1983 werkte hij voor Loyens op kantoor Rotterdam en daarna was Eric Roks werkzaam bij de vestiging Breda. Tijdens die laatste periode is Eric Roks voor een aantal maanden gedetacheerd geweest naar het kantoor van Loyens & Loeff in Curaçao.

In 1990 trad Eric Roks in dienst bij BDO CampsObers en in 1992 werd hij aldaar benoemd tot equity -partner. Negen jaar lang werkte hij voor BDO in Roosendaal en vanaf 1990, tot aan zijn vertrek in 2009, werkte hij voor BDO CampsObers in Rotterdam.

Vanaf 2010 heeft Eric Roks zijn eigen onafhankelijke belastingadviesbureau met de naam Drs E.C.N. Roks Belastingadviseur BV. Hij is nog steeds fulltime aan dit kantoor verbonden.

Academische carrière

Sinds 2011 is Eric Roks als docent verbonden aan de Capaciteitsgroep Fiscaal Recht van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij houdt zich meer specifiek bezig met de Capita Selecta “internationale concerns”. In zijn colleges behandelt Eric Roks bepaalde onderwerpen vanuit wisselende invalshoeken en grijpt hij terug naar onderwerpen die al eerder tijdens de opleiding bij de studenten aan bod zijn gekomen.

Daarnaast begeleidt Eric Roks master studenten van de opleiding Fiscaal Recht bij het schrijven van hun scriptie. Sinds het jaar 2014 is Eric Roks ook lid van de examencommissie van de opleiding Fiscaal Recht.

Persoonlijk

Naar eigen zeggen heeft Eric Roks twee grote passies, namelijk werk en sport. Als kind speelde Eric Roks al hockey op een zeer hoog niveau en later speelde hij tevens in het Nederlands Militair Hockeyelftal. Tot op de dag van vandaag is hockey nog steeds een van de sporten die
Eric Roks het liefst beoefent. Daarnaast doet hij ook graag aan spinning en is hij in zijn vrije tijd geregeld op de golfbaan te vinden. Tevens brengt hij graag tijd door met zijn kinderen (drie zoons, geboren 1989,1990 en 1993). Wanneer Eric Roks op reis gaat, gaat hij het liefste naar Spanje vanwege de rijke cultuur aldaar, het fijne klimaat en de relaxte sfeer in het land.